Kidričevo: Namesto garaž v prihodnje novi bloki
Gospodarstvo
Tipografija

Občina Kidričevo se je lotila urejanja zemljiškoknjižnega stanja za območje, na katerem so garaže, ki služijo stanovalcem bližnjega blokovskega naselja. Garaže so pred desetletji gradili občani, ki jih od tedaj tudi uporabljajo oziroma jih imajo od občine v najemu, za kar se vsako leto med občino in uporabniki sklenejo najemne pogodbe. Najemnine občina ne zaračunava, ker nima niti sprejetih cen najema. To gre verjetno pripisati neurejenemu zemljiškoknjižnemu stanju.

Občina je garaže oziroma parcele z njimi vred podedovala od krajevne skupnosti, natančno zemljiškoknjižno stanje za garaže se ni nikoli, niti v 30-letni zgodovini samostojne države niti v 27-letni zgodovini samostojne občine, uredilo. Ker je za ta del Kidričevega v prihodnje načrtovana gradnja novih blokov in parkirnih hiš, mora občina z najemniki oz. uporabniki garaž najprej urediti pravno stanje glede obstoječih nepremičnin (zemljišč in garaž). Nedvomno je, da je občina lastnica zemljišč, pri lastništvu garaž kot etažne lastnine pa je zadeva drugačna: najemniki bi lahko bili lastniki. Lastniški vozel bodo poskusili razrešiti v naslednjih mesecih. Po pridobljenem pravnem mnenju in pogovori z nekaterimi uporabniki garaž so se na občini Kidričevo odločili, da najemnikom priznajo etažno lastnino. „Občina bo še vedno ostala lastnica zemljišč, do poletja bomo obstoječim nam znanim najemnikom garaž poslali zemljiškoknjižna dovolila. To jim bo omogočilo vpis etažne lastnine (za garaže), s tem bomo ustvarili pogoje za uradno prodajo garaž in možnost uporabe predkupne pravice občine. Na tem območju v prihodnje načrtujemo gradnjo večstanovanjskih objektov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300