Haloze: V načrtu celovita prenova borlskega mostu in ceste skozi Medribnik
Gospodarstvo
Tipografija

Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) na območju Spodnjega Podravja med drugim načrtuje obnovo državne ceste v občini Cirkulane, in sicer v Dolanah ob poslovno-obrtni coni in od gostilne Levičnik skozi Medribnik do žage.

200-metrski odsek ceste ob obrtni coni Dolane in prvih 400 metrov ceste od Levičnika do odcepa za Cirkulane bi obnavljali že letos. Na DRSI so povedali, da se za rekonstrukcijo navedenih dveh odsekov pripravlja projektna dokumentacija, ki je v postopku recenzije. Ta bo predvidoma končana v prvi polovici leta, nato sledijo odkupi zemljišč in priprava razpisa za izbiro izvajalca gradbenih del.

Druga etapa obnove ceste je predvidena nekoliko kasneje, gre pa za obsežen vložek, ki bo omogočil izboljšanje prometne varnosti na državni cesti in ob njej. Za celotno potezo ceste skozi Medribnik – 2,8 kilometra, od odcepa za Cirkulane do žage – DRSI načrtuje rekonstrukcijo ter gradnjo površin za pešce in kolesarje. »V sklopu projekta je predvidena rekonstrukcija ceste, ureditev obstoječih prepustov z vodnogospodarskimi ureditvami, izgradnja mešane površine za pešce in kolesarje na celotni dolžini ceste, ureditev vseh križišč in priključkov ter vse tangirane komunalne infrastrukture. Projektna dokumentacija bo pripravljena predvidoma v drugi polovici leta 2020. Nato sledijo postopki odkupov zemljišč in po uspešno pridobljenih zemljiščih sledi izvedba del,« so povedali na DRSI. Razpis za projektiranje 2,8-kilometrskega odseka ceste je DRSI na portalu javnih naročil že objavila. Rok za oddajo ponudb je 5. maj, dokumentacija naj bi bila izdelana v prihodnjem letu.

Za most Borl razpis prihodnje leto

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300