Ptuj: Kljub vavčerjem lani pol manj turistov kot leto prej
Gospodarstvo
Tipografija

Zastavljanje kakršnih koli planov in kovanje načrtov za prihodnost v času epidemije je igra na srečo. Temu smo se morali prilagoditi vsi, korenito pa je ta sprememba vplivala na ponudnike turističnih storitev in gostince. Zavod za turizem Ptuj je z njimi v rednem stiku: „So v izjemno težkem položaju, saj jim je onemogočeno opravljanje njihove dejavnosti oziroma lahko svojo dejavnost opravljajo v zelo okrnjeni obliki.“ Epidemija je močno vplivala tudi na število nočitev in obisk Ptuja. Lani smo zabeležili kar polovico manj turistov kot leto poprej.

Skoraj polovica lanskega leta in dobre tri mesece letošnjega so številne gostilne in turistične kapacitete v Sloveniji zaprte. Nekateri ponudniki so se sicer preusmerili v ponujanje dostave hrane, na ta način vsaj nekoliko zmanjšujejo izpad prihodkov. „Gostinci, katerih ponudba je slonela na a la carte ponudbi, pa seveda zelo težko prilagajo ponudbo trenutnim razmeram, zato so bili mnogi primorani v času epidemije zapreti svoje lokale. Državni ukrepi sicer pomagajo pri tem, da ponudniki ohranjajo delovna mesta za svoje zaposlene, a je pri njih že zaznati kadrovske težave z odhodi delovne sile v druge panoge. Že pred epidemiološko krizo so se mnogi ponudniki soočali s problematiko ustrezno usposobljenih in motiviranih kadrov, ki so ključnega pomena pri zagotavljanju kakovosti turističnih storitev. Epidemija pa je to problematiko še povečala,“ ugotavlja vršilka dolžnosti direktorice Zavoda za turizem Ptuj Katja Ertl.

Ne le gostinci in ponudniki nočitvenih kapacitet, pač pa celotna turistična dejavnost je v veliki krizi. Epidemija je turizem zaznamovala globalno, seveda Slovenija in Ptuj nista izjemi.

Dva dogodka v načrtu: Kuhna na dvorišču in Odprta kuhna

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300