Cirkulane: Sanirali bodo največji plaz v občini, ki je posledica zajedanja Drave
Gospodarstvo
Tipografija

V Cirkulanah začenjajo sanacijo največjega plazu v občini. Gre za 300-metrski plaz v Gradiščah nad strugo reke Drave, glavnino denarja za sanacijo bo prispevala država. Razlog za obsežen zemeljski udor naj bi bilo po besedah cirkulanske županje Antonije Žumbar zajedanje Drave v vznožje brega.

Sanacija plazu bo skupaj s projektno dokumentacijo in nadzorom stala blizu 700.000 evrov.Vrednost gradbene pogodbe, sklenjene z izvajalcem, Cestnim podjetjem Ptuj (CPP), je 627.000 evrov. Ministrstvo za okolje in prostor bo za projekt namenilo 514.000 evrov, breme občinskega proračuna bo plačilo davka na dodano vrednost v znesku 113 tisočakov. Direktor CPP Branko Veselič je dejal, da bodo dela na plazu začeli v sredini avgusta. Zaradi sofinacerskega deleža države jih bo treba končati do konca leta, so povedali na občini. Dela na gradbišču bodo zaradi narave terena in resnosti situacije dokaj zahtevna, zato si ne želijo, da bi jih dodatno oviralo še slabo vreme.

Županja Antonija Žumbar se nadeja, da bo izvajalec gradbene stroje zagnal čim prej, da ujamejo suho vreme. „Zaradi strmega terena, lokacije in načina izvedbe del bo veliko lažje delati v lepem vremenu. Dež in moča lahko razmere na delovišču poslabšata, zato si želimo, da se delo čim prej začne in konča. Prej kot bo končano, toliko boljše bo. V času sanacije bo cesta, ki povezuje občini Videm in Cirkulane, zaprta,“ je pojasnila Žumbarjeva in dodala, da je po vseh pogovorih s strokovnjaki za področje voda in hidrologije moč sklepati, da je do plazu v Gradiščah prišlo zaradi Drave, ki se v hrib zajeda ob njegovem vznožju.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300