Od Svetinj do Jeruzalema tematska doživljajska pot
Gospodarstvo
Tipografija

Občina Ormož pripravlja dokumentacijo za ureditev treh kilometrov krožne tematske poti med Svetinjami in Jeruzalemom. Namen je preurediti obstoječo štiri metre široko asfaltirano cesto, ki vodi po slemenih vinorodne pokrajine, dodatno bi ob vznožju gričev trasirali gramozirani in gozdni del poti, obenem pa urejali še komunalno infrastrukturo. Območje ob trasi krožne poti bi opremili z desetimi programskimi točkami ter različnimi vsebinami.

Vrednost projekta ocenjujejo na 1,8 milijona evrov, pri čemer bi v letih 2022 in 23 poskušali zanj črpati evropska in državna sredstva v znesku blizu 1,3 milijona evrov. Prispevek občine bi znašal dobrih 500 tisočakov. Obstoječo asfaltirano cesto med Svetinjami in Jeruzalemom bi obnovili in za kolesarje vzpostavili sistem „sharrow“. Traso ob poti bi opremili s klopmi, info tablami ter izobraževalnimi vsebinami. „Gre za nadgradnjo doživljajskega in butičnega turizma, namenjenega družinam,“ so poudarili snovalci projekta. „Svetinje, Jeruzalem in celotno območje ljutomersko-ormoških goric so pomembne turistične destinacije. Razgledi z grebenov gričev so odlični, prav tako je na območju že nekaj turistične ponudbe. Z novo trasirano potjo mu lahko dodamo značaj visoke doživljajske vrednosti in privlačnosti. Cilj lokalne skupnosti je, da bi lepote območja še bolj približali rekreativcem, ljubiteljem narave in dobrih viv, razvijali bi tudi družinam prijazno ponudbo. V tej luči je ureditev tematsko-doživljajskih poti za pešce in kolesarje več kot smiselna,“ menijo v vodstvu občine Ormož. Prepričani so, da je lahko investicija dobra podpora razvijanju in nadgradnji turistične dejavnosti. Cilj projekta je tudi zagotoviti kakovostne in varne površine za pešce in kolesarje.

Deset programskih točk

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300