Ptuj: Naselje Rabelčja vas se bo še širilo -dd 46 stanovanj v novem bloku prodanih že 44
Gospodarstvo
Tipografija

Od skupaj 46 novozgrajenih stanovanj v „Tamesovem“ bloku v Rabelčji vasi sta prosti le še dve. Gre za dva „penthousa“, ki se prodajata po ceni 220.000 evrov. Kar štiri takšna luksuzna stanovanja že imajo nove lastnike. Izjemno veliko povpraševanje je eden izmed ključnih razlogov, da bo omenjeno podjetje tudi v prihodnje gradilo na tej lokaciji. Prostora imajo še za šest manjših stolpičev.

Predvsem novozgrajene nepremičnine se na Ptuju v zadnjih letih prodajajo kot za med. Robert Šegula iz podjetja Tames, ki je gradilo zadnji stanovanjski blok v naselju Rabelčja vas, pravi, da je povpraševanje preseglo njegova pričakovanja. Najhitreje se sicer prodajajo manjša, cenovno (relativno) dostopna stanovanja, a kot kaže, tudi petičnežev ne manjka. Zelo hitro so namreč našli lastnike štirih velikih stanovanj, ki so jih prodajali po ceni 220.000 evrov. Dve takšni sta še prosti. To so obenem tudi edine še ne prodane stanovanjske kapacitete v zadnje zgrajenem stanovanjskem bloku na območju Ptuja.

„Prodano je pravzaprav vse, le dva penthousa sta še na voljo. V 16 stanovanjih stranke že živijo, drugi še opremljajo in se bodo kmalu vselili. Doslej so zelo zadovoljni z gradnjo in vsem drugim. Povpraševanje je bilo izjemno veliko,“ je zadovoljen Šegula. Prav zato pomoči agencij pri prodaji nepremičnin sploh niso potrebovali. Stanovanja so se tako rekoč prodala „sama“. Zaradi vsega navedenega je odločitev podjetja Tames, da tudi v prihodnje nadaljuje gradnjo, povsem logična in samoumevna. Plani so zastavljeni.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300