Podlehnik: Za sanacijo plazov milijon evrov
Gospodarstvo
Tipografija

Zaradi hribovitega terena imajo v haloških občinah težave s številnimi plazovi. Sanacije so zelo drage, tudi po več 100.000 evrov, kar je za male občine z nizkimi proračunskimi sredstvi velik zalogaj. Na srečo se v državni malhi še najdejo dodatna sredstva, ki jih občine lahko pridobijo za sanacije plazov. Med uspešnejšimi letos je bila občina Podlehnik, ki ji je za sanacijo dveh plazov uspelo pridobiti nekaj manj kot milijon evrov.

Plazenje je že dlje časa ogrožalo lokalno cesto Zgornji Leskovec–Spodnje Gruškovje–Podlehnik. Letos so tako od Ministrstva za okolje in prostor pridobili pol milijona evrov in gradbena dela so se končno lahko začela. Zaradi obsežnosti projekta se bo investicija zaključila nekoliko kasneje, kot so sprva predvideli, in sicer konec meseca oktobra letos.

S podobnimi težavami kot v Spodnjem Gruškovju se soočajo na Majskem Vrhu. Tudi na tej lokaciji bo zgrajena stena na pilotih, ki bo preprečevala plazenje pobočja. Hkrati bo na novo asfaltirana cesta Dravinjski Vrh–Majski Vrh–Podlehnik v dolžini okoli 700 metrov. Vrednost investicije je 450.000 evrov, dela pa bo izvajalo podjetje Pavčnik z Dola pri Hrastniku. Na javni razpis se je sicer prijavilo še gradbeno podjetje H. S. Nizke gradnje iz Maribora, ki je bilo cenovno ugodnejše, vendar njihova vloga ni bila popolna (niso predložili bančne garancije). Gradbena dela na terenu se bodo začela novembra. Letos bodo poskušali realizirati investicijo v vrednosti 160.000 evrov, preostalo pa v prihodnjem letu. Gre za sredstva, ki jih je občina v celoti pridobila z razpisom okoljskega ministrstva. Zaradi dviga cen gradbenih materialov je končna cena za izvedbo investicije nekoliko višja od projektantske ocene.

Plaz v Sedlašku še čaka na sanacijo

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300