Hum pri Ormožu: Skalni podor pred tremi leti odnesel cesto
Gospodarstvo
Tipografija

Pred tremi leti se je na območju nekdanjega kamnoloma na Humu pri Ormožu sprožil skalni podor, ki je odnesel del občinske ceste. Vse od takrat dostop do hiše in parcel Jurkovičevih in sosednjega vikenda ni več mogoč. Kljub temu se do danes ni zgodilo nič. Na občini pravijo, da razlog tiči v visokih stroških zahtevne sanacije.

Domačinom, ki živijo v bližini nekdanjega kamnoloma na Humu pri Ormožu, že dolga leta skrbi povzroča podor, ki je odnesel cesto. Ena največjih gmot skal in zemlje se je nazadnje usula leta 2018 ravno ob hiši. Vsake toliko se splazi dodatna zemljina, saj padavinska voda nenehno spira vrhnjo plast zemlje. Najbolj nevarni so spomladanski meseci. Grozeča nevarnost vse bolj preti hiši Jurkovičevih, sedaj se je približala že na pičla dva metra in pol. »Leta 2018 je padla največja količina skal doslej. Ob padcu skal se je pojavila razpoka na naši stanovanjski hiši, ki je pod tem hribom. Medtem ko razpok na tej zgornji hiši ni, se je pa zgodilo to, da nimamo več dostopa do nje. Skalni podor je namreč odtrgal del ceste, cesta je od takrat neprevozna. O tej sanaciji ceste sem tudi v imenu sosede, ki ima zraven vikend, poročal in pisal vsem možnim inštitucijam v državi, občini itd. Prav vsi so s prstom pokazali na občino,« pravi domačin Stanko Jurkovič.

Občina naročila projektanta

Župan Danijel Vrbnjak je dejal, da jim je problematika dobro poznana in si tudi sami želijo rešitve. A da so visoki stroški, ki bi jih zahtevala sanacija, razlog, da se na terenu doslej še ni zgodilo nič. Kljub temu Vrbnjak zagotavlja, da bodo pristopili k reševanju. Za začetek so v ta namen rezervirali 15.000 evrov, in sicer za projektno dokumentacijo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300