Cepivo Pfizer bodo polnili v Novartisovem obratu v Ljubljani
Gospodarstvo
Tipografija

Najmanj 24 milijonov odmerka cepiva mRNA Pfizer-BioNTech bodo prihodnje leto v viale napolnili in pakirali v Ljubljani, v obratu Novartisa. Letos je Novartis po pogodbi s farmacevtskim velikanom BioNTech v svojem obratu v švicarskem Steinu napolnil in pakiral več kot 50 odmerkov mRNA cepiva.

„Novartis je podpisal začetni sporazum o uporabi svojih proizvodnih zmogljivosti in zmožnosti za obvladovanje pandemije covida-19 s širitvijo podpore pri polnjenju in pakiranju cepiva proti covidu-19 družbe Pfizer-BioNTech. Novartis bo uporabil svoje aseptične proizvodne zmogljivosti na lokaciji Novartisovih Tehničnih dejavnosti v Ljubljani, kjer bodo leta 2022 napolnili vsaj 24 milijonov odmerkov. V skladu s pogoji nove začetne pogodbe Novartis načrtuje, da bo od družbe BioNTech prevzel večje količine učinkovine mRNA, jo polnil v viale v aseptičnih pogojih in jih nato vrnil družbi BioNTech v distribucijo. Ko bo dosežen dokončni dogovor, bo Novartis prenesel proizvodni proces iz Steina v Ljubljano ter začel polnjenje in pakiranje v prvi polovici leta 2022. Obrat v Ljubljani je najsodobnejši obrat za aseptično polnjenje, ki proizvaja in dobavlja široko paleto aseptičnih izdelkov za Novartisovo divizijo Sandoz. Nova pogodba sledi prvi pogodbi, ki je bila podpisana na začetku tega leta. Novartis je junija začel polniti za BioNTech na svoji lokaciji v Steinu v Švici, potem ko je Evropska agencija za zdravila (EMA) obrat odobrila za polnjenje in pakiranje,“ so danes zjutraj sporočili iz farmacevtske družbe Lek.

 

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300