Ptuj: Zanimanje za najem vozil narašča
Gospodarstvo
Tipografija

Na Ptujskem je registriranih kar nekaj podjetij, ki se ukvarjajo z oddajo poslovnih vozil v najem. Ta dejavnost je očitno v porastu, prav tako pa povpraševanju po najemu avtomobilov. Najpogostejše stranke so podjetja, ki imajo v tujini zaposlene delavce. Slednje je namreč treba peljati do delovnega mesta, za kar je treba imeti na voljo ustrezno transportno vozilo. Očitno jih najem stane manj kot nakup in vzdrževanje novega avtomobila. Je pa res, da je povpraševanja najverjetneje več tudi zato, ker je vse težje kupiti novo vozilo (čakalne dobe tudi do enega leta) in zaradi podražitev tako novih kot rabljenih avtomobilov.

Eden izmed ptujskih ponudnikov vozil za najem (tovorni in potniški kombiji, osebna vozila) je tudi Saša Lončar, lastnik podjetja Slotas, d. o. o. V tej dejavnosti je videl priložnost pred šestimi leti in danes v najem oddaja 16 vozil, ki so večino časa tudi zasedena. Njihove stranke so večinoma podjetja, posameznikov, ki bi potrebovali vozilo, je zgolj peščica. Vse avtomobile imajo dodatno zavarovane in opremljene z GPS sledilnimi napravami, z najemnikom avtomobila pa sklenejo posebno pogodbo. Kljub temu pa so jim v letos ukradli enego izmed skoraj novih poslovnih vozil (staro eno leto) v vrednosti okoli 20.000 evrov. »Skupaj z lastnikom podjetja sva ugotovila, da je eden izmed njegovih zaposlenih ukradel naš avto, ki so ga verjetno razstavili in uporabili kot rezervne dele. Delavca so sicer našli, vendar mu nimajo česa vzeti. Da pa bi dobili avto nazaj, pa je malo verjetno,« je pojasnil Lončar in dodal, da je to prvi tak primer v vseh letih delovanja.

Na Ptuju je mogoče najeti teslo, a cena je zasoljena

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300