Hoteli zasedeni, cene katastrofalno visoke
Gospodarstvo
Tipografija

Turistične agencije beležijo več povpraševanja po preživljanju počitnic v domačih krajih, predvsem zaradi turističnih bonov. Slednji veljajo le še slaba dva meseca, marsikdo pa ni unovčil ne lanskih, kaj šele letošnje. Tisti, ki nameravajo turistični bon nameniti za počitnice, bodo morali pohiteti z rezervacijami. Veliko turističnih destinacij v Sloveniji je namreč do konca leta razprodanih, hotelirji pa cene dražijo iz tedna v teden. Nočitev z zajtrkom v relativno povprečnem hotelu na slovenski Obali stane okoli 90 evrov na noč.

»Cene nočitev v slovenskih hotelih so trenutno relativno visoke, celo previsoke. Hoteli so izkoristili večje povpraševanje in temu primerno povišali cene. Pričakujemo, da se bo po novem letu trg znova stabiliziral,« je pojasnil Milan Sajko, direktor turistične agencije Sajko iz Slovenske Bistrice. Po njegovem mnenju so posamezniki trenutno »prisiljeni« v izbiro počitnic, v nasprotnem primeru turistični boni propadejo.

V njihovih poslovalnicah je bilo v zadnjem času največ zanimanja za slovenske turistične kraje, saj na dopustovanje želijo predvsem tisti, ki turističnih bonov še niso izkoristili. Večina si jih želi na Obalo (Portorož, Izola, Ankaran), v zdravilišča (Čatež, Moravci, Radenci …) in hribe (Kranjska Gora, Bled, Gozd Martuljek). Tu in tam se morebiti še najde kakšna soba, večinoma pa so slovenski hoteli zasedeni, marsikateri celo do konca letošnjega leta. V agenciji Sajko ugotavljajo, da je letos povpraševanje precej večje kot v lanskem letu, po drugi strani pa ga je še vedno precej manj kot pred epidemijo.

Prodaja manjša kot pred epidemijo

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300