Kidričevo: Podvoz zgradili in ga nato premaknili pod tire
Gospodarstvo
Tipografija

Na gradbišču kidričevske obvoznice so minuli konec tedna izvedli zahtevni gradbeni poseg, pod železniško progo so vstavili že zgrajeni podvoz. Izvajalci so bili s časom omejeni, saj so odstranili del železniške proge, ki služi Talumu in jo je bilo treba do ponedeljka sestaviti nazaj.

Najzahtevnešji del gradnje kidričevske obvoznice so začeli v petek, 5. novembra. „Ob 14. uri je po industrijskem tiru iz Taluma odpeljal zadnji vlak, takoj za tem se je začela demontaža železniške proge. Na gradbišču so odstranili zagatnice in zabili nekaj novih ter začeli z izkopom. Aktivirali so precej gradbene mehanizacije, toliko, kot je bilo na gradbišču prostora. Gradbeno jamo so tudi ustrezno zavarovali. Ko je bil prostor pripravljen, so podvoz premaknili na ciljno lokacijo. Dela je izvedlo podjetje Freyssinet, ki ima s področjem premikanja in narivanja infrastrukturnih objektov že lepo listo referenc. V podjetju Trgograd, ki je glavni izvajalec gradnje obvoznice, so povedali, da je bilo treba podvoz postaviti na centimetre natančno. Vsa dela so ves čas skrbno spremljali, tudi geodetsko. „Objekt smo morali postaviti točno na mero, še posebej zato, ker je nad njim speljana železniška proga. Ko smo imeli podvoz na mestu, je sledilo zasipavanje, nasutje tolčenca in montaža tirnic. Na voljo smo imeli štiri dni časa, delalo se je dan in noč, dela smo pravočasno končali, da je lahko tovorni železniški promet po tirnicah ponovno stekel,“ so pojasnili v Trgogradu.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300