Elektrotehnika Milošič: 50 let poslovne tradicije, kakovosti in zaupanja
Gospodarstvo
Tipografija

Podjetje Elektrotehnika Milošič je leta 1971 ustanovil Jožef Milošič, ki se je po 35 letih samostojne poti leta 2006 upokojil. V tem času je postal zaupanja vreden obrtnik, ki ni samo razvijal dejavnosti, temveč se je ves čas tudi izobraževal in pomagal graditi zbornično organiziranost.

Med prvimi na Ptuju je pridobil odločbo ministrstva, pristojnega za energetiko, za izvajanje elektro meritev in razsvetljave. Leta 2002 je opravil še mojstrski izpit in pridobil naziv elektro inštalaterski mojster, leta 2007 pa je uspešno opravil še usposabljanje za varnostnega tehnika. Že leta 1995 pa je pridobil certifikat multiplikatorja za mojstrske izpite – elektroinštalaterski mojster. Ministrstvo za šolstvo ga je imenovalo za predsednika izpitnega odbora za pridobitev naziva elektroinštalaterski mojster. Po upokojitvi je dejavnost prenesel na sina Iztoka Milošiča.

25. avgusta letos je preteklo 50 let od začetka njegovega poslovanja na področju elektroinštalacij. V tem času je doživel vzpone in padce, a se mu je uspelo obdržati, ker je imel zaupanja vreden kolektiv in vodstvo, ki se je zavedalo vseh prednosti, ki jih ima: bogastva izkušenj in znanja.

Gospodarsko škodo so utrpeli zaradi škodljivega poslovanja večjih gradbenih podjetij, zaradi stečaja ene od nemških firm, za katero so delali. To je bilo obdobje, ko je plačilna nedisciplina dosegla vrhunec. Kljub delu v nemogočih razmerah so vzdržali, podjetje se je obdržalo in uspešno posluje naprej. Zagotovo je bil to izjemen izziv za mlado direktorico Elektrotehnike Milošič, d. o. o., Suzano Milošič, ki se rada pošali, da je ženska v moškem svetu.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300