Ptuj: Potopni valji pri tržnici so popravljeni
Gospodarstvo
Tipografija

Potopni valji pri ptujski mestni tržnici so namenjeni preprečitvi vožnje v tem delu mesta. Ker od julija lani niso delovali, je to pri nekaterih voznikih povzročalo zmedo. Mnogi so zapeljali kar med prazničnimi hiškami, posamezniki namerno, številni pa zato, ker enostavno niso poznali prometne ureditve. Kmalu naj bi potopni valji končno začeli ponovno delovati.

Ena izmed napak prenove ptujske tržnice so tudi konstantno pokvarjeni potopni valji. Ti naj bi zagotavljali prosto in varno gibanje pešcev na tem območju, a ne delujejo že več kot sedem mesecev. Na sami tržnici je postavljeno drsališče, ob njem praznične hiške, a se kljub temu nemalokrat najdejo vozniki, ki zapeljejo v območje, namenjeno pešcem. Ustavljajo se pred gostinskimi lokali, pekarno, zapeljejo na pločnik, nekateri, ker so zašli, nenamerno, spet drugi, da si skrajšajo pot. Fizične prepreke, ki naj bi to onemogočile, pa ne delujejo od lanskega poletja, čeprav so pristojni zagotavljali, da bodo težavo odpravili v najkrajšem možnem času.

Občinski redarji sicer redno nadzirajo območje za pešce in izvajajo ukrepe zoper kršitelje, ki neupravičeno vstopajo v to območje. Tudi zaradi težav z nedelujočimi mehanizmi je nadzor precej pogost. Končno naj bi težave odpravili. »Valji so popravljeni in delujejo, čakamo na prestavitev kamere za snemanje, tako zaradi delovanja samega sistema kot morebitnih poškodb valja. Ko bo kamera nameščena, bomo sistem znova vzpostavili,« so pojasnili na ptujski občini.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300