Petra Starkl Cafuta, nova ptujska notarka
Gospodarstvo
Tipografija

Nova ptujska notarka Petra Starkl Cafuta je pred 13 leti začela delati kot notarska pripravnica pri ptujski notarki Mariji Škovrlj, ki se je 31. decembra lani upokojila. 21. februarja letos pa je pred predsednikom višjega sodišča v Maribor zaprisegla, da bo vestno, pošteno, nepristransko ter v skladu s pravnim redom Republike Slovenije v naslednjih letih opravljala poklic notarke na Ptuju. Vrata svoje notarske pisarne bo prvič odprla danes, 1. marca, na pustni torek, ko bodo opravljene vse zakonske formalnosti.

Ostaja na istem naslovu oz. v istih prostorih (Ulica heroja Lacka 5/II), kjer je do upokojitve delala sedaj že upokojena notarka Marija Škovrlj in kjer se je začela njena karierna pot. Po dolgem izbirnem postopku, ki se je začel že lani avgusta, ji je uspelo na podlagi pisne dokumentacije in pri pisnem preizkusu usposobljenosti, ki ga je izvedlo Ministrstvo za pravosodje, zbrati najvišje število točk. Med petimi prijavljenimi kandidati, ki so izpolnjevali pogoje po Zakonu o notariatu, je bila na podlagi odločbe Ministrstva za pravosodje izbrana za prosto notarsko mesto na Ptuju.

„Na nek način sem nasledila notarko Marijo Škovrlj, mojo učiteljico, osebo, od katere sem se zelo veliko naučila. Resnično sem ji hvaležna za vso podporo skozi celotno mojo dosedanjo kariero. Še sedaj se živo spominjam trenutka, ko me je poklicala, bilo je dva dni pred mojo poroko, junija 2009, in mi ponudila delo. Začela sem kot notarska pripravnica.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300