Za pisanko hoteli skoraj polni
Gospodarstvo
Tipografija

Slovenska zdravilišča so zabeležila precejšnje povpraševanje za velikonočne praznike, ponekod so bile zasedene vse kapacitete. Veliko bo tudi tujih gostov, predvsem iz Avstrije, Nemčije, Italije in Hrvaške, ki so tudi ključni trgi za slovenska zdravilišča, so pojasnili v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč.

Po njihovih navedbah so se zdravilišča dobro pripravila na pravkar minule velikonočne praznike, ki se nadaljujejo s prvomajskimi prazniki, do 16. junija pa se bo zvrstilo še več cerkvenih praznikov, kot so vnebohod, binkošti in telovo. Kot so pojasnili v skupnosti naravnih zdravilišč, so v omenjenih državah omenjeni prazniki v večini dela prosti dnevi. "Gostje pogosto združijo še kak delovni dan v most in si tako zagotovijo več dni za potovanja. Ob slovenskih gostih, ki bodo v nekaterih termah in zdraviliščih še vedno prevladujoči, pa prav iz teh držav k nam prihaja največ tujih gostov. Tradicionalno bodo prevladovale družine z otroki in pari, zato so prav zanje pripravljeni posebni animacijski in razvedrilni programi," so dodali.

V skupini Sava Hotels & Resorts (Terme 3000 - Moravske Toplice, Terme Ptuj in Zdravilišče Radenci) je bila zasedenost med velikonočnimi in prvomajskimi prazniki primerljiva z zadnjim predkoronskim letom 2019. "Za velikonočne praznike smo zabeležili preko 80-odstotno zasedenost, ponekod pa celo 90-odstotno in več, za prvomajske pa za zdaj od 70 do 85-odstotno zasedenost. Glede na kratkoročnost rezervacij v zadnjem času pričakujemo še nadaljnjo rast zasedenosti, predvsem za prvomajske praznike. Največ gostov prihaja iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Italije, Madžarske in Srbije," navajajo v Sava turizmu.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300