Ptuj: Javne službe opuščajo gostinsko dejavnost
Gospodarstvo
Tipografija

Dejstvo, da je gostinsko dejavnost na ptujski tržnici izvajalo občinsko podjetje Javne službe Ptuj, je med občani pogosto sprožalo dvome o smiselnosti in upravičenosti. A to ni bil ključni razlog, ki je pretehtal, da so se na občini odločili za spremembo. Najpomembnejši povod, da bodo lokal, ki so ga pred kratkim povečali in obnovili, ponudili na javnem razpisu novemu najemniku, je želja, da se na tej lokaciji ponudi bolj kakvostna ponudba.

"Da, predvideno je, da prenehamo upravljati kavarno. Manjše poslovne enote z majhnim številom zaposlenih so za naše podjetje težko obvladljive, težave nastajajo pri zagotavljanju nadomeščanj, kadra ipd. Verjamemo, da bo nekdo, ki mu je gostinstvo primarna dejavnost, te težave reševal lažje, s tem pa bo tudi kakovost gostinske ponudbe na tržnici boljša. Kdaj bo to, je odvisno od izvedbe javnega razpisa, ki ga bo izpeljala Mestna občina Ptuj," je na poizvedovanje o informacijah, ki so se pojavile v javnosti, odgovoril Alen Hodnik, direktor podjetja Javne službe Ptuj.

Po dveh letih bodo gostinsko dejavnost opustili...

Občinsko podjetje je lokal na ptujski tržnici odprlo junija 2020. Koronakriza in dejstvo, da je bila notranjost prostora na tržnici zelo majhna, sta pomembno vplivali na poslovanje. Jeseni lani so se odločili za širitev gostinskega lokala. Po selitvi Škrnicla se je namreč sprostil dodatni prostor, ki so ga s pridom izkoristili. Od decembra naprej, ko je bilo postavljeno ptujsko drsališče, je bila Ptujska kavarna konstanto polna. Z njenim odprtjem pred dvema letoma je tržnica dejansko dobila prepotrebno in pomembno vsebino, a tudi kritik ni bilo malo. Te naj bi bile pomemben razlog, da so se na občini odločili za spremembo. Za Ptujsko kavarno bodo že v kratkem skušali najti novega najemnika. Kdaj bo objavljen razpis in kakšna bo najemnina, še ni znano.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300