Gorišnica: Hotel Botra bodo preuredili v stanovanja
Gospodarstvo
Tipografija

V občini Gorišnica, tik ob glavni cesti, bo predvidoma prihodnje leto zaživela nova stanovanjska soseska. Obstoječi hotel Botra bodo namreč preuredili v 23 stanovanj različnih velikosti. Naknadno nameravajo v neposredni bližini zgraditi še pet dvojčkov, kar pomeni, da bo gorišniška občina v razmeroma kratkem času pridobila 33 novih stanovanjskih enot. Investitorja in lastnika hotela Botra sta domačina Boštjan Levanič in Doris Levanič Cigula.

»To odločitev sva skupaj z ženo sprejela v času epidemije, ko smo bili primorani hotel zapreti. Poslovanje se ni več izplačalo, izpad dohodka pa je bil vedno večji, saj smo ostali brez naše glavne tržne niše: porok in drugih večjih praznovanj,« je izpostavil Levanič. Ker so obstoječi prostori precej veliki, so prišli na idejo izgradnje stanovanj. Pridobili so ustrezno gradbeno dovoljenje, velik posluh za njihove načrte pa ima tudi gorišniška občina. V neposredni bližini objekta bo treba na novo urediti dovoze, po naselju bo speljan krožni promet. Ob tem Levanič izpostavlja, da nikakor ne gre za klasičen blok, ampak so želeli objekte oblikovati tako, da se čim bolj skladajo s podeželskim okoljem. Velik poudarek bo na ozelenitvah, postavili bodo tudi otroška igrala. »Večina pritličnih stanovanj ima lasten vhod z zunanje strani, manjše dvorišče s teraso in parkirišče, v nadstropna stanovanja pa bo mogoče priti po stopnicah ali z dvigalom. Vsa stanovanja bodo imela talno ogrevanje z lastno toplotno črpalko,« je dejal sogovornik.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300