Resort Vinski raj Glavinič: Goste razvajajo v lesenih hiškah in z bio bazenom
Gospodarstvo
Tipografija

Destinacija Jeruzalem Slovenija je bogatejša za še en atraktiven turistični resort s petimi lesenimi hiškami oz. kajžami, kot so jih poimenovali, ter komfortnim apartmajem ob naravnem bio bazenu in 100-letni lipi. Gre za pred kratkim odprt Vinski raj Glavinič, ki leži na ekološki kmetiji na Vinskem Vrhu v Miklavžu pri Ormožu.

Marko Glavinič se je na domačem posestvu, v objemu narave in miru, vinograda in sadovnjakov, pred dvema letoma lotil vznemirljivega projekta: izgradnje turističnega resorta. Začel je z urejanjem potrebne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja in evropskega denarja, kasneje poiskal gradbinca in leto dni zatem začel gradbena dela, ki so bila končana maja letos. Čeprav je Glavinič polovični lastnik gradbenega podjetja MarkoMark Nival, je gradnjo resorta zaupal drugemu podjetju.

Na temeljih stare hiše so postavili komforten, prostoren apartma za osem oseb s tremi kopalnicami in spalnicami. Na prazno kmečko dvorišču so umestili naravni bazen, okrog njega pa pet ličnih lesenih hišk z lastnimi kopalnicami ali celo dvema, manjšim skupnim prostorom s kuhinjo ter zunanjo pokrito teraso. Hiške merijo 35 kvadratnih metrov in lahko sprejmejo od štiri do največ šest oseb.

»Zadovoljen sem z zasedenostjo. Čeprav smo kompleks odprli šele v začetku julija, imamo sedaj že drugi teden zapored vse namestitve polno zasedene. Počasi pa se je začel polniti tudi september,« po niti mesecu dni od odprtja ugotavlja Glavinič in dodaja, da gostje prihajajo od vsepovsod.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300