V Perutnini Ptuj letos načrtujejo 12-odstotni dvig vseh plač po tarifni lestvici
Gospodarstvo
Tipografija

Z vstopom strateškega lastnika v letu 2019 so v Perutnini Ptuj zagnali obsežen investicijski cikel v avtomatizacijo in okoljske projekte ter povečanje, posodobitev in optimizacijo proizvodnje. Strateške investicije so se izkazale kot ključne za povečanje produktivnosti in dodane vrednosti, ki omogočata višanje ekonomskega standarda zaposlenih.

Perutnina Ptuj je v letu 2022 vpeljala novo sistemizacijo delovnih mest in prenovila plačni sistem, tako od leta 2022 nihče v Perutnini Ptuj nima več izhodiščne plače, ki bi bila pod zakonsko določeno minimalno plačo, ob tem pa v celoti izplačujejo vse zakonsko določene dodatke in enega najvišjih regresov v panogi.

V letu 2023 načrtujejo 12-odstotni dvig plač po celotni tarifni lestvici, pri čemer so z novim plačnim modelom definirali možnost razvoja in napredovanja zaposlenih. Zaradi delovno intenzivne proizvodnje se v Perutnini Ptuj zavedajo, kako pomembna sta regeneracija in počitek zaposlenih, zato jim omogočajo subvencionirana letovanja v počitniških kapacitetah, obisk term in medicinsko programiranega aktivnega oddiha. Vsi zaposleni so tudi kolektivno nezgodno zavarovani.

»Investiramo tudi v izboljševanje delovnih pogojev, varnost pri delu in predvsem v dobro počutje zaposlenih. Zavedamo se namreč, da samo dobri delovni pogoji ali samo dobra plača nista več dovolj, temveč je za dober in zadovoljen kader treba zagotoviti oboje, kar nam je v zadnjih letih tudi uspelo, saj Perutnina Ptuj v regiji danes zaposluje že preko 4.000 ljudi, od tega dobro polovico v Sloveniji,« je poudaril Goran Gledič, direktor za kadre v Skupini Perutnina Ptuj.

Možnosti napredovanja zaposlenih

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300