Nekdanji TAM se prodaja za pet milijonov evrov
Gospodarstvo
Tipografija

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je nedavno začela z zbiranjem nezavezujočih ponudb za poslovni kompleks nekdanje Tovarne vozil Maribor (TVM) v stečaju. Gre za prostore, v katerih sicer po propadu TVM avtobusno proizvodnjo nadaljuje družba TAM Europe. Kot je razvidno iz spletne strani DUTB, je izhodiščna cena pet milijonov evrov.

Ob 22.000 kvadratnih metrih proizvodnih prostorov in skupaj 36.000 kvadratnih metrih zemljišč je del prodaje tudi proizvodna oprema, stroji ter druge naprave za proizvodnjo vozil, zainteresirani ponudniki pa lahko oddajo ponudbe višje ali nižje od izhodiščne cene. Rok za oddajo ponudb se izteče 14. novembra.

Proizvodni kompleks v Poslovni coni Tezno je DUTB kupila julija letos, ko je stečajni upraviteljici TVM Alji Markovič Čas po več neuspelih poskusih le uspelo unovčiti najpomembnejši in zadnji del premoženja nekoč ugledne tovarne za proizvodnjo avtobusov, ki je propadla skupaj z ostalim imperijem Viator & Vektorja poslovneža Zdenka Pavčka.

Čeprav je bilo ves čas bolj ali manj pričakovano, da bi lahko bil edini resni kupec sedanji najemnik - družba v pretežni kitajski lasti Tam Europe, ki je tam obudila proizvodnjo avtobusov, se ta na koncu za nakup ni odločila, DUTB pa je objekte kupil po izklicni ceni 3,5 milijona evrov. Prav toliko je najemnik ponujal ob prejšnjih neuspešnih poskusih dražbe, na koncu pa ni izkoristil predkupne pravice.

Markovič Časova je aprila lani premoženje prvič poskušala prodati po izklicni ceni 7,85 milijona evrov, decembra lani je izklicna cena znašala pet, marca letos pa štiri milijone evrov, a zanimanja tudi takrat ni bilo. (sta)

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300