Vzgojiteljice Vrtca Ptuj skoraj ostale brez plač
Gospodarstvo
Tipografija

Številni vzgojno-izobraževalni zavodi se v zadnjih mesecih ubadajo s težkim finančnim položajem. Pred kratkim smo poročali o težavah Gimnazije Ptuj in Šolskega centra Ptuj, tokrat pa bi skoraj brez plač ostali zaposleni v Vrtcu Ptuj. Ravnateljica pravi, da na dan izplačila, 10. novembra, niti približno ni vedela, kako bodo stvari uredili, saj so imeli na računu dobrih 19.000 evrov premalo za izplačilo vseh plač.

Ker je bilo na zadnji seji mestnega sveta nekaj besed povedanih tudi o tem, da se lahko zgodi, da Vrtec Ptuj ne bo imel dovolj sredstev za izplačilo plač, smo ravnateljici Boženi Bratuž posredovali nekaj vprašanj. Kot kaže, je zadeva zelo resna, pa tudi aktualna, saj je  vrh ledene gore dosegla ravno minuli teden, v petek, ko bi morali izplačati plače. „Na osnovi ponovno vzpostavljenih pravic delavcev do napredovanja in pravice do izplačila višjega regresa, smo takoj v začetku leta 2016 pripravili predlog sprememb cen programov. V cenah, ki so bile sprejete 1. 2. 2015 in so veljale v času ponovno pridobljenih pravic delavcev, namreč niso bili zajeti stroški napredovanja in tudi ne višji regres. Po odločitvi župana so cene kljub bistveno spremenjenim vrednostim posameznih elementov ostale enake. Mestna občina Ptuj se je kot ustanoviteljica odločila, da za povišane pravice delavcev Vrtec porabi presežek prihodkov nad odhodki iz preteklih let. Takšna odločitev je obstala, čeprav smo vsi vedeli, da presežek ne zadošča za vse povišane vrednosti pravic delavcev. K temu je treba dodati še s 1. 9. 2016 povišane vrednosti plačnih razredov, z letom več dela tudi spremembo dodatka za minulo delo in seštevek vsega pomeni, da Vrtec nima več denarja, ne presežka in ne likvidnostnih sredstev.

Ravnateljica: Občina nam je nakazala dodatnih 10.000 evrov, tam o tem nič ne vedo

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300