Perutnina Ptuj: Uprava po novem dvočlanska
Gospodarstvo
Tipografija

Zadnji petek v maju se bodo na izrednem zasedanju skupščine sestali delničarji Perutnine Ptuj (PP). Med drugim bodo odpoklicali tri dosedanje člane nadzornega sveta in imenovali šest novih.

Po novem bo nadzorni svet družbe štel devet članov. Doslej jih je bilo šest: Borut Bratina (predsednik), Vlasta Jeza, Simon Toplak, Drago Sok, Albina Vrbnjak in Iztok Letonja. Bratino, Toplaka in Soka bo skupščina odpoklicala ter na novo imenovala šest novih članov – vse predstavnike kapitala, od katerih jih pet prihaja iz družbe SIJ in eden iz državne Kapitalske družbe (KAD). Medtem ko bodo novi lastniki nadzorni svet v Perutnini razširili, pa je v upravi predvideno krčenje. V skladu s spremembami statuta bo uprava v prihodnje dvočlanska. Pričakovati je, da se bosta iz uprave poslovila dolgoletni prvi mož PP Roman Glaser in član Tone Čeh. »Glede na dejavnost in velikost družbe je takšno število članov vodenja in nadzora po mnenju delničarja primeren odraz njene lastniške strukture, ki bo zadostoval za kakovostno in strokovno izvajanje funkcij korporativnega upravljanja,« je v obrazložitvi predlaganega sklepa, o katerem bo glasovala skupščina, zapisal predsednik uprave PP Tibor Šimonka.

Skupščina bo odločala tudi o plačilu nadzornikom za opravljanje funkcije. V skladu s predlogi bo član nadzornega sveta za opravljanje funkcije na leto prejel 10.300, predsednik do 15.450, njegov namestnik pa do 11.330 evrov. Za udeležbo na seji nadzorniki prejmejo še sejnino, ki za redno sejo znaša 275 evrov. Vsi zneski so v bruto vrednosti. Člani nadzornega sveta so med drugim upravičeni tudi do povračila stroškov prevoza in dnevnic.

Podaljšani delovni čas: deveturni delovnik, šest dni v tednu

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300