STO znova išče najbolj inovativen turistični produkt
Gospodarstvo
Tipografija

Slovenska turistična organizacija (STO) že 13. zapored razpisuje podelitev priznanja Sejalec za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu. Zmagovalec bo nasledil izbrani inovativni produkt lanskega leta, glamping vasico Garden Village Bled.

STO je ta teden je objavila poziv Sejalec, s katerim išče najbolj ustvarjalen in inovativen dosežek na področju novih proizvodov, procesov oziroma trženjskih pristopov v turizmu, ki prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije. Lani sta se v finale poleg vasice Garden Village Bled uvrstila še produkta Gozdni selfness v cerkljanskih gozdovih in Posestvo Trnulja z Ljubljanskega barja.

Prijavitelji imajo mesec dni časa, da na portal www.btps.si, kjer je objavljena tudi razpisna dokumentacija, oddajo podrobne opise svojih inovacij. Na poziv lahko prijavijo vse novosti v turizmu, ki so jih v poslovanje v popolnosti uvedli med 1. januarjem 2014 in 31. decembrom lani. Rok za prijavo je 13. junij.

Vse prejete prijave bo v skladu z razpisnimi merili ocenila 10-članska strokovna komisija, zmagovalec in finalisti pa bodo razglašeni na dnevih slovenskega turizma oktobra letos, so pojasnili na STO. Med nagradami je poleg brezplačne udeležbe na slovenski turistični borzi SIW 2017 tudi vključevanje v promocijske kanale in aktivnosti STO, kot so uradni slovenski turistično-informacijski portal, revija Tur!zem, promocijski materiali, komunikacije na družbenih omrežjih in tako naprej.

V preteklih letih so sejalci med drugim postali tudi ljubljanski hostel Celica, termalna riviera Term Čatež, produkt kolesarskega potepanja po Panonskih Termah, Kekčeva domačija, portal Sloveniabike.com, Eskimska vas Krvavec, kulinarično središče Okusiti Slovenijo, Bohinj Park Eko hotel, GoOpti in Odprta kuhna.

STA

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300