Redni leti z mariborskega letališča na sever Nemčije še vedno v zraku
Gospodarstvo
Tipografija

Redna letalska linija med Mariborom in Düsseldorfom, od katere so si na Štajerskem obetali večji turistični izkupiček, je še vedno pod vprašajem. Čeprav bi morala zaživeti konec aprila, se z mariborskega letališča ti leti še vedno ne izvajajo. V družbi Express Airways svetujejo potnikom, da z odločitvijo za pot počakajo do konca maja.

Prvo letalo družbe Express Airways bi moralo z mariborskega letališča v nemški Düsseldorf poleteti konec aprila, a se je zapletlo, ker je letalska družba začasno ostala brez operativne licence. Agencija za civilno letalstvo je letalskemu prevozniku dala do 31. maja možnost izvedbe popravljalnih ukrepov in na tem naj bi se zdaj delalo.

"Spričevalo še ni izdano, postopek je v fazi pregleda dokumentacije in čakanja na stranko, da dopolni določene zahteve," pravijo na omenjeni agenciji.

V družbi Express Airways so povedali, da so potnike, ki so že kupili karte za Düsseldorf, preusmerili na letališče v avstrijskem Gradcu ali pa jim vrnili denar. Zaenkrat računajo, da bodo njihova letala lahko začela vzletati z mariborskega letališča "predvidoma junija", a potnikom vseeno svetujejo, da z nakupom letalske karte počakajo do konca maja, ko naj bi bil položaj bolj jasen.

Tudi direktor Aerodroma Maribor Ladimir Brolih poudarja, da se bodo leti iz Maribora začeli izvajati, "ko bodo urejene formalnosti" s strani družbe Express Airways.

Razen omenjene redne linije, ki je na urniku ob četrtkih in nedeljah, druge z mariborskega letališča v tej sezoni niso predvidene, ampak zgolj čarterski leti. (sta)

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300