Dars ob gradbišču avtoceste v Podlehniku odprl info točko
Gospodarstvo
Tipografija

Dars je danes v bližini osnovne šole in gradbišča avtocestnega odseka Draženci-Gruškovje v Podlehniku odprl info točko, kjer bodo njihovi predstavniki vsako zadnjo sredo v mesecu na voljo za vse informacije glede razmer pri izvedbi omenjenega projekta. Točka bo na voljo tako lokalnemu prebivalstvu kot medijem in drugi zainteresirani javnosti.

Kot je ob tem povedal vodja projekta Bogdan Vrezner, so z odprtjem informacijske pisarne izpolnili obljubo, ki so jo dali že lani ob začetku gradnje, njen namen pa je kakovostno obveščanje ljudi, ki so trenutno "neprostovoljno vpeti" v gradnjo še zadnjega odseka omenjene avtoceste do hrvaške meje.

Vrezner je spomnil, da so aprila z družbo Euro Asfalt iz Sarajeva podpisali še izvajalsko pogodbo za 5,77 kilometra dolgo drugo etapo gradnje v vrednosti 46 milijonov evrov. Izvajalec je bil medtem že uveden v delo, po pogodbi je rok za dokončanje del 32 mesecev, to pomeni da morajo biti dela zaključena v začetku januarja 2019.

"Glede na nekoliko neroden datum pričakujemo, da bo rok nekoliko krajši, zato lahko dokaj mirno trdimo, da bodo dela končana v letu 2018," je dejal Vrezner in zavrnil očitke o zavlačevanju pri podpisu pogodbe, zaradi česar projekt ne bo zaključen že pred poletno sezono 2018, kot je bilo sprva načrtovano. Vzrok za podpis pogodbe šele konec aprila je po njegovem predvsem v revizijskih zahtevkih in čakanju na podpis poroštvene pogodbe med Evropsko investicijsko banko in finančnim ministrstvom.

Sta

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce
Sobota, 16 Julij 2016 13:35
Mariborska livarna Maribor (MLM) je nedavno pridobila pomemben posel, ki bo podjetju s 550 zaposleni...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 22.08.2019 07:48

    Zaradi prometne nesreče je na štajerski avtocesti pred Domžalami proti Ljubljani zaprt prehitevalni pas. Nastajajo zastoji. Okvare vozil:- na štajerski[…]

 

 

radioptuj300