Lumar začel sodelovanje s pionirjem montažne gradnje
Gospodarstvo
Tipografija

Lumar, vodilni slovenski proizvajalec nizkoenergijskih in pasivnih montažnih objektov, začenja obsežno sodelovanje s pionirjem montažne gradnje v Avstriji Arijem Griffnerjem. Lumar je tako prvo podjetje, ki je prejelo franšizo UnitedBuildings za uporabo na novo razvitih hiš iz Ari Griffner Home kolekcije.

»Ponosni in počaščeni smo bili, ko se je Ari Griffner s predlogom za sodelovanje obrnil na naše podjetje. Že zelo zgodaj smo ugotovili, da nas združuje podobna filozofija delovanja, način razmišljanja, usmerjenost v razvoj novih arhitekturno inovativnih produktov, ljubezen do detajlov ter visoka kakovost končne izvedbe. Zato smo zelo hitro našli skupne točke našega sodelovanja, ki obsega od proizvodnje in prodaje njegovih hiš v Sloveniji, Avstriji in Italiji, do skupnega razvoja novih produktov. Pri tem je zagotovo najbolj drzen projekt povezan z gradnjo habitata, ki bi lahko v prihodnosti postal razširjen način reševanja bivanjskih izzivov,« je ob začetku sodelovanja povedal direktor Lumarja Marko Lukić.

 

Ari Griffner je podjetje UnitedBuildings ustanovil že leta 1999, do leta 2005 je bil lastnik podjetja Griffner Haus, ko so začeli z razvojem posebne programske opreme imenovana SystemaCasa in konfiguratorja hiš. »Z našo programsko opremo in konfiguratorjem omogočamo bodočim kupcem hiš in razvijalcem hitro individualno prilagajanje željam ter zahteva, ter ogled hiše na spletu. Pri planiranju lahko upoštevamo lokacijo gradnje, klimatske pogoje in vse regionalne norme gradnje. Napredni konfigurator pa ob prikazu tlorisov, 3D izrisov in kalkulacij omogoča natančno predvidevanje stroškov gradnje in praktično njihovo garancijo ter dogovorjene roke gradnje,« je dejal Ari Griffner in dodal: »Lumar je prvo podjetje, ki je prejelo franšizo UnitedBuildings za uporabo na novo razvitih hiš iz Ari Griffner Home kolekcije.«

 Pomembno je tudi okolje

Pomemben strateški cilj sodelovanja obeh partnerjev je razvoj habitata. »Človek sicer teži k individualnosti, si pa vseeno želi biti sprejet v skupino, ki jo zaznava okoli sebe. Velika večina si želi živeti v naravi, kljub temu pa se ne želi odpovedati prednostim mestnega življenja. Še vedno je pri gradnji v ospredju koncept enodružinske hiše, ki pa bo tudi zaradi drugačnega načina življenja, prešla v druge koncepte. Vse bolj bo v ospredje prihajalo dejstvo, da bomo delili stvari. Tukaj vidimo habitat kot odgovor na te izzive prihodnosti. Ljudem bomo še naprej omogočali bivanje v naravi, ob tem pa se bo le spremenil način življenja – deljenje dobrin, centralno pozicionirani skupni prostori...,« prve ideje o habitatu razloži Griffner.

Habitati so zaradi svoje zasnove in načina delovanja energetsko učinkoviti, grajeni trajnostno ter so energetsko neodvisni. »Čas dela za nas. V naslednjih petih letih je cilj na 2,5 hektarjih velikem zemljišču zgraditi naš prvi habitat, ki bo zavzemal približno 70 enot in eno skupno centralno stavbo. Z Lumarjem smo sedaj dokončno dobili partnerja s katerim bomo lahko ta projekt razvili in ponudili trgu. Že danes imamo veliko interesentov,« doda Griffner.

ŠT

 

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300