Milijon evrov – le za informiranje in motiviranje bodočih brezposlenih
Gospodarstvo
Tipografija

Dobra novica je, da vlada v Podravje pošilja milijon evrov. Če smo seveda skromni. Regiji in okolju glede na strateške dokumente, ki jih je Slovenija za črpanje evropskih sredstev v finančni perspektivi 2014 – 2020 posredovala v Bruselj, pripada bistveno več denarja. A do konkretnega črpanja bo očitno še dolga pot.

Minule dni je vlada javnosti sporočila, da je Podravju odobrila milijon evrov vreden projekt. V sklopu projekta bodo zaposlenim, katerih delovna mesta so ogrožena, pomagali zagotoviti načrtovanje nadaljnje kariere.

Prva asociacija ob pregledu sporočila za javnost je bila, da se lahko finančnih spodbud za ohranjanje delovnih mest, ki so ogrožena, nadejajo delodajalci, kar bi bilo po našem mnenju najbolj racionalno. A smo bili v zmoti. Milijon evrov bo vlada namenila za izvajanje motivacijskih delavnic, za informiranje s področja zaposlovanja in trga dela ter pisanje kariernih načrtov.Izvajalec projekta boFundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma iz Maribora. Ciljna skupina programa so zaposleni, katerih zaposlitev v regiji Podravje je ogrožena. »To so delavci, ki so bodisi že v odpovednem roku zaradi redne odpovedi s strani delodajalca bodisi se jim izteka pogodba za določen čas. V ciljno skupino sodijo tudi zaposleni, za katere je delodajalec prepoznal, da bo njihovo delo v okviru obstoječe kadrovske in organizacijske strukture podjetja v prihodnosti postalo nepotrebno in se zato kaže potreba po dodatnem izobraževanju, usposabljanju, kariernem razvoju ... Namen aktivnosti je priprava zaposlenega za prehod na novo delovno mesto ali novo zaposlitev,« pojasnjujejo na ministrstvu za delo in dodajajo, da bodo udeležence (podjetja in njihove zaposlene) v program vključevali neposredno, na podlagi prepoznanih potreb.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300