Glasbila tudi za ptujske osnovnošolce
Gospodarstvo
Tipografija

V sklopu velike glasbeno-dobrodelne akcije „20 za 20“ je znani bobnar skupine Elvis Jackson Marko Soršak – Soki s pomočjo donacij z glasbili obdaril že 40 osnovnih šol. Zadnja med njimi je ravno ptujska OŠ Olge Meglič. Z omenjeno akcijo je Soki razveselil in dal možnost razvijanja talentov kar 20.000 slovenskim osnovnošolcem. A njegove ambicije in želje, kljub temu da je prvotni načrt že dosegel, so velike.

V sklopu velike glasbene dobrodelne akcije »20 za 20« bobnar Marko Soršak – Soki s pomočjo donacij, lokalnih skupnosti in humanitarnih organizacij osnovnim šolam podeljuje glasbene instrumente. Ob 20-letnici glasbenega, bobnarskega delovanja je znani slovenski glasbenik iskal način, kako ta jubilej posebej obeležiti. In ga več kot odlično tudi našel. Posnel je DVD, na katerem je sodeloval s kar 20 slovenskimi bendi, v zameno za tega pa zbirajo donacije in prostovoljne prispevke. Izkupiček je v celoti namenjen nakupu glasbil, ki so jih doslej razdelili že slovenskim osnovnim šolam. Prvo šolo je Soki obdaril pred več kot dvema letoma, minuli teden pa je glasbila predal že 40. zapovrstjo, in sicer OŠ Olge Meglič. Da gre za izjemno zgodbo, je prepoznal tudi predsednik države Borut Pahor, ki je ta humanitarni projekt podprl in Sokiju podelil posebno priznanje – jabolko navdiha.

Posebnost tega projekta pa so prepoznali tudi številni drugi, glasbeniki, športniki, igralci ipd., ki ravno ta mesec bowlajo ravno z namenom zbiranja sredstev za ta projekt.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300