Kidričevo: Rojstvo sternthalerja z nekaj porodnimi bolečinami
Gospodarstvo
Tipografija

Štrucl zahteva revizijo in ustavno presojo

Gibanje ZA Kidričevo, v njegovem imenu Branko Štrucl, se z uvedbo občinskega vrednostnega bona sternthal nikakor ne strinja. Meni, da je izdajanje občinske valute z davkoplačevalskim denarjem nedopustno, saj da se na tak način financira zasebna podjetja, ki so blizu vodstvu občine.

Kot dodaja, lahko tovrstne poteze lokalnih skupnosti negativno vplivajo na konkurenčnost gospodarstva in spodbujajo politično korupcijo. »Odločno nasprotujemo projektom, kot je občinska valuta, ker smrdi po korupciji in je namenjena peščici ljudi ter interesom posameznikov iz županovega kroga. Kdo jim daje pravico, da bodo preko javnega občinskega podjetja Vzdrževanje in gradnje Kidričevo mešetarili in financirali nekatera zasebna podjetja, ki so njim blizu,« sprašuje in opozarja Štrucl, ki je primer izdaje občinskega vrednostnega bona podal v ustavno presojo in revizijo računskemu sodišču. »Ko dobimo odgovor ustavnega sodišča in ko bo narejena revizija računskega sodišča, bomo začeli vlagati odškodninske zahtevke za povračilo vseh izdatkov, ki jih je občina imela z izdajo in tiskanjem občinske valute. Glavna osumljenca tega nezakonitega početja sta Anton Leskovar in Damjan Napast, ki sta celo prelisičila občinski svet, ki je te nezakonite sklepe sprejel,« poudarja Štrucl.

Finančno ministrstvo je občino Kidričevo opozorilo, da izdajanje valute ne sodi v delokrog njenih nalog in da za to tudi nima pravne podlage. Po tem pozivu so se na kidričevski občini odločili, da bo občinske vrednostne bone izdajalo podjetje Vzdrževanje in gradnje Kidričevo, ki je v 100-odstotni občinski lasti.

Čakajo odziv ponudnikov

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300