Lenart: Kako so uredili promet težkih tovornih vozil
Gospodarstvo
Tipografija

Od 20. marca velja na državni cesti, priključku za Lenart, prepoved tranzitnega prometa težkih tovornih vozil (nad 7,5 tone največje dovoljen mase) skozi samo središče naselja Lenart. Za ta ukrep se je Direkcija RS za infrastrukturo odločila na podlagi dogovora z občino Lenart, ki je prisluhnila zahtevam občanov ob Mariborski in Kraigherjevi cesti.

Občani so naposled zadovoljni, da skozi središče naselja ne bodo več vozili težki tovornjaki, nezadovoljni pa so lokalni avtoprevozniki, ki sicer ne nasprotujejo takšnim in drugačnim ukrepom oz. prizadevanjem za izboljšanje prometne varnosti in kakovosti življenja vseh, so pa prepričani, da ta ukrep v mnogočem ni dober, predvsem pa otežuje njihovo poslovanje; namesto da bi gospodarstvu pomagali v njegovem razvoju, se ga s takšnimi ukrepi zavira.

Najprej bi morali zgraditi severno obvoznico, za katero si v občini Lenart že vrsto let prizadevajo, šele nato pa se lotiti ukrepa prepovedi vožnje težkih tovornih vozil skozi središče naselja Lenart.

Najprej bi se morala zgraditi severna obvoznica

Predsednik OOZ Lenart Stanko Bernjak pa je povedal, da so se že ob pripravah na sprejem celostne prometne strategije občine Lenart aktivno vključili v njeno snovanje. Zahtevali so, da se pred uveljavitvijo ukrepa prepovedi vožnje težkih tovornih vozil skozi središče naselja Lenart najprej uredijo druge stvari, predvsem pa zgradi severna obvoznica, kot to tudi poudarjajo obrtniki-prevozniki. Po novi ureditvi se morajo z glavne ceste dvakrat vključiti na stransko cesto, izvoz na glavno cesto ni pregleden in je povsem neprimeren za težka tovorna vozila. Promet težkih tovornih vozil, ki so namenjena proti Gornji Radgoni ali Tratam ali v industrijsko cono Lenart, se je preusmeril tako, da avtocesto zapustijo na priključku Sveta Trojica, nadaljujejo pot po državni cesti, nato pred naseljem Radehova zavijejo desno na cesto Radehova–Spodnji Porčič, s te ceste pa na levo na državno cesto, peljejo mimo industrijske cone ter se priključijo nazaj na državno cesto desno v smeri Gornje Radgone oz. levo v smeri Trate. Enak obvoz velja za obratno smer.

„S preusmeritvijo se ni zgodilo nič tragičnega!“

Policisti kaznujejo prekrškarje

Zdajšnja obvozna cesta neprimerna za težki tovorni promet

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300