V Gorišnici nov odkupno-prodajni center Kmetijske zadruge
Gospodarstvo
Tipografija

Kmetijska zadruga (KZ) Ptuj bo v Gorišnici zgradila nov odkupno-prodajni center. V objektu bo okrog 800 m2 uporabnih površin, vrednost investicije ocenjujejo na okrog 700.000 evrov.

V novozgrajene prostore bodo preselili prodajalno s kmetijskim reprodukcijskim materialom, programom za sadjarje, vinogradnike, vrtičkarje in ljubitelje malih živali, ponujali bodo tudi blago za širšo potrošnjo. Drugi del objekta bo namenjen skladišču za kmetijske pridelke in reprodukcijski material, vgradili bodo tehtnico. Objekt bo služil kot odkupno mesto za žitarice in druge poljščine. Iz tega mesta bodo odkupljeno blago odpremili do kupca.

KZ Ptuj v središču občine Gorišnica razpolaga s približno 1,5 ha velikim zemljiščem, ki se razteza od obstoječe zadružne prodajalne pri cerkvi in večnamenski dvorani proti kanalu reke Drave. Kot pojasnjuje direktor Marjan Janžekovič, so novogradnjo v Gorišnici načrtovali že več let. Projekta ni bilo možno realizirati, saj občina ni imela potrjenega občinskega prostorskega načrta. »Za novogradnjo smo se odločili, ker je obstoječi objekt KZ Ptuj v Gorišnici popolnoma nefunkcionalen in dotrajan. Nekdanje hleve za živino bomo porušili, objekt, v katerem so danes zadružna prodajalna in stanovanja, pa obnovili, oddali v najem ali prodali. Z občino Gorišnica smo dogovorjeni, da jim bomo za potrebe dovoza do novega športnega parka in vrtca odstopili 10 arov zemljišča. Za sofinanciranje gradnje objekta (del, ki se nanaša na odkup kmetijskih pridelkov), smo se prijavili tudi na razpis za nepovratna sredstva. Pripravili smo program, vlogo pravočasno oddali, nadejamo se pozitivnega odgovora.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300