Markovci : Športni park Zabovci nameravajo dopolniti
Gospodarstvo
Tipografija

Športni park Zabovci, priljubljen tako med okoličani kot tudi med drugimi obiskovalci, namerava občina Markovci še nekoliko dopolniti. Do konca leta načrtujejo izgradnjo parkirišč za avtodome, kar pa tudi ni zadnja novost.

Z izgradnjo Ptujskega jezera so ob severnem delu jezera ostali mrtvi rokavi reke Drave. Ti rokavi so s časom zaraščali, nekatere rokave pa so okoličani uporabljali kot gramoznice oz. peskokope. Z ustanovitvijo Občine Markovci se je to območje začelo sistemsko urejati kot športno rekreacijski center. Danes tako Športni park Zabovci, ki ga upravlja Športno rekreacijsko društvo Zabovci, na vsega okoli 5,8 ha tvorijo dve asfaltirani igrišči za košarko in mali nogomet, igrišče za odbojko na mivki ter igrišče za balinanje, lično urejen ribnik za potrebe športnega ribolova in večnamenska stavba za potrebe druženja. Športni park tako predstavlja eno od rekreacijskih točk, ki je priljubljena med domačini kot tudi med drugimi obiskovalci vseh starostnih skupin in iz različnih krajev. Kar pa primanjkuje, je ta park tržiti tudi kot turistično destinacijo, ugotavljajo na občini: »Naravne danosti so lepe in so primerne za razvoj turizma, urejena je tudi osnovna in športna infrastruktura. Občina pa opaža, da bi bilo za nadaljnji razvoj treba urediti še turistični vidik tega območja. Ljudje, ki prihajajo, bi lahko na tem območju ostali še za kakšen dan ali dva, vendar ob neobstoječih nastanitvenih možnostih to ni mogoče.« Rešitev vidijo v ureditvi parkirišča za avtodome, saj so hišice na kolesih vse bolj priljubljene. S tem bi vsaj za kakšen dal ali več zadržali popotnike, kar pa pomeni tudi priložnost za lokalne ponudnike.

Občino letno prečka več tisoč avtodomov

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300