Gorišnica: Slovesno odprtje dodatnih šolskih prostorov
Gospodarstvo
Tipografija

V začetku aprila je bilo v Gorišnici nadvse slovesno. Zgodilo se je namreč odprtje težko pričakovanih novih prostorov pri OŠ Gorišnica, ki merijo skoraj 300 kvadratnih metrov.

Pozitivno vzdušje in veselje ob petkovem slovesnem odprtju novih prostorov, s katerim so tako odpravili prostorsko stisko ter zgradili povezavo s tamkajšnjim vrtcem, sta preplavila OŠ Gorišnica. »V veliko veselje in čast mi je, da smo ob današnjem praznovanju, dnevu OŠ Gorišnica, ki smo ga poimenovali Vse naše pravljice, svojemu namenu predali novi del šole – tri sodobno urejene učilnice s pripadajočim kabinetom ter povezovalni hodnik šole z vrtcem,« je zbrane nagovoril ravnatelj OŠ Gorišnica Milan Šilak ter se ob tej priložnosti še skupaj s kolektivom učiteljev šole, učenci in starši zahvalil občini Gorišnica za skrb in konsenz pri odločitvi za širitev šole.

Pomembna pridobitev poleg treh sodobno urejenih učilnic s pripadajočim kabinetom in požarnimi stopnicami pa je tudi vezni hodnik z vrtcem, saj bi tako lahko v primeru povečanja števila vrtčevskih otrok dodaten oddelek uredili tudi v osnovni šoli, je na slovesnosti izpostavil župan Jožef Kokot.

Dokončanje novih prostorov so sicer načrtovali že z začetkom šolskega leta, a se je gradnja nekoliko zavlekla: »Projekt je bil star pet let, medtem se je spremenilo veliko uredb, ki so nanizale različne spremembe in dopolnitve ter tudi dodatna dela na tem našem prizidku,« je pojasnil župan.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce
Sobota, 16 Julij 2016 13:35
Mariborska livarna Maribor (MLM) je nedavno pridobila pomemben posel, ki bo podjetju s 550 zaposleni...

Preberite več...

Prve dni odličen obisk McDonaldsa na Ptuju Prve dni odličen obisk McDonaldsa na Ptuju
Nedelja, 19 Junij 2016 20:50
Navdušenje prvih obiskovalcev je pospremilo petkovo otvoritev McDonaldsove restavracije na Ptuju, ki...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 19.02.2018 22:40

    Prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi zimskih razmer je na cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič ter[…]radioptuj300