Ormož: Veliko zanimanje za sofinanciranje projektov iz sredstev LAS
Gospodarstvo
Tipografija

Skupščina LAS UE Ormož je na prvem javnem pozivu za sredstva iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP) potrdila šest projektov od devetih.

Kot je pojasnil direktor Javne razvojne agencije občine (JARA) Ormož Zlatko Zadravec, je vse vloge pregledala ocenjevalna komisija, preverila njihovo administrativno popolnost in jih ocenila skladno s kriteriji in lokalno razvojno strategijo. S prijavo niso uspeli projekti Križniki in Središka garda, VIKUH I ter SADEOSS, med uspešnimi prijavitelji pa so naslednji projekti: TIM; Ekomeso; Načrt LAS UE 2017–2025; RTNP Središče; ENETUR in Uvajanje in optimalizacija pridelave sladkorne pese. Končno besedo bo imela Agencija za kmetijske trge: »Preden se bodo operacije začele izvajati, jih mora potrditi še Agencija za kmetijske trge.« Na JARI v Ormožu menijo, da bodo rezultati znani v roku štirih mesecev, predvidoma septembra.

Podaljšan rok za oddajo vlog za prijavo projektov

Sicer pa možnosti za pridobitev evropskega denarja še ostajajo. Trenutno je odprt prvi javni poziv za pridobitev sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (izbor operacij iz naslova podukrepa »Podpora za izvajanje operacij«), ki je namenjen izključno razvoju gospodarstva za različne operacije. Kot je še razvidno iz razpisne dokumentacije, objavljene na spletni strani http://las-ue-ormoz.si/1-javni-poziv-las-ue-ormoz-esrr/, se razpis nanaša na sofinanciranje sedmih ukrepov iz Strategije lokalnega razvoja LAS UE Ormož: spodbujanje ustanovitve partnerstev za hitrejši razvoj gospodarstva, spodbujanje delovanja socialnega podjetništva, spodbujanje partnerstva za privabljanje investitorjev na območju LAS UE Ormož, podpora inovativnim partnerstvom za medgeneracijsko povezovanje in učenje, spodbujanje aktivnosti ozaveščenosti o pomenu varovanja okolja in prilagajanje na podnebne spremembe, podpora partnerstvom za izboljšanje oskrbe ostarele populacije na domu ter podpora projektom aktivnega vključevanja mladih v družbo. V okviru omenjenega poziva je na voljo največ do 277.687 evrov sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za regionalni razvoj, prijavitelji pa lahko pridobijo 80 % upravičenih stroškov sofinanciranja za projekte (brez DDV).

Pisne vloge za vsak projekt posebej morajo prijavitelji dostaviti v Javno razvojno agencijo Občine Ormož (Vrazova ulica 9) do 29. maja do 12. ure, vlogo pa je mogoče tudi poslati priporočeno po pošti do 29. maja do 24. ure. Za informacije o javnem pozivu so v Las UE Ormož potencialnim prijaviteljem na voljo tudi po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., na sedežu vodilnega partnerja (Vrazova ulica 9, Ormož)  ali po telefonu: 02 741 53 52.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce
Sobota, 16 Julij 2016 13:35
Mariborska livarna Maribor (MLM) je nedavno pridobila pomemben posel, ki bo podjetju s 550 zaposleni...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 20.04.2018 08:15

    Zastoji nastajajo na cestah Draženci - Ptuj in Medno - Ljubljana. Na ljubljanski obvoznici so zastoji na relaciji Kozarje - Koseze -[…]

radioptuj300