Iščejo direktorja Šolskega centra – v tretje gre rado
Gospodarstvo
Tipografija

Ob vseh zapletih, ki se v zadnjih mesecih dogajajo na Šolskem centru Ptuj, bi marsikdo pričakoval, da kakšnega večjega interesa za delovno mesto direktorja na tem zavodu ne bo. Zmotno! Na ponovljenem drugem razpisu se je za to delovno mesto prijavilo kar devet kandidatov, noben od njih pa si ni uspel zagotoviti zadostne podpore v svetu zavoda. Zato so razpis še v tretje ponovili. O najprimernejšem kandidatu bo tokrat odločala novoimenovana sestava sveta zavoda.

11. aprila letos je članom sveta zavoda Šolski center Ptuj potekel mandat. V. d. direktorice tega zavoda Darja Harb je sicer 19. maja sklicala konstitutivno sejo, a neuspešno, saj se na seji članom sveta, ki so bili dotlej imenovani, ni uspelo uskladiti okrog tega, kateri izmed dveh predlaganih kandidatov je primernejši za funkcijo predsednika sveta zavoda. Jerica Korpar je prejela kar 11 glasov, kar pomeni, da je šlo za las in ji je za izvolitev zmanjkal le en glas. Njen protikandidat Iztok Milošič si je zagotovil pet glasov članov sveta zavoda, povsem enak rezultat pa je bil tudi po ponovljenem glasovanju.

Ker uporabne „matematične“ rešitve niso našli, je bila seja prekinjena, z njo pa neobdelane še vse druge točke, ki so bile na dnevnem redu. V izogib temu, da bi se situacija ponovila, je Harbova pred sklicem nadaljevanja seje počakala, da sta svoje predstavnike imenovali še vlada in Strojna šola ŠC Ptuj.

Robert Koler, Vladimir Janžekovič, Mirjana Nenad in Dušan Gvozdič so člani, ki jim je mesto v svetu zavoda zaupala vlada RS. Skupaj z imenovanjem predstavnikov Strojne šole ŠC Ptuj (Tomaža Emeršiča za predstavnika dijakov in Branka Žunca kot predstavnika staršev) je od konca maja svet zavoda z 22 imenovanimi člani končno kompleten.

Ponovljen razpis za direktorja

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300