LAS Haloze: Priložnosti za lokalni razvoj pograbili z obema rokama
Gospodarstvo
Tipografija

V nekaterih lokalnih akcijskih skupinah (LAS) glede na razpisana sredstva ne prejmejo dovolj vlog, v LAS Haloze pa je situacija povsem drugačna: na prvih dveh javnih pozivih, objavljenih januarja in februarja letos, so prijavitelji kandidirali za kar dvakrat toliko sredstev, kot jih je bilo na razpolago. Zdaj imajo tako zavrnjeni kot novi projekti še eno priložnost.

1. junija so na spletni strani www.haloze.org objavili tretji javni poziv LAS Haloze oz. drugega za izbor operacij, sofinanciranih iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP). Prijaviti je mogoče projekte, katerih rezultati bodo pripomogli k uresničevanju Strategije lokalnega razvoja na območju občin Cirkulane, Gorišnica, Majšperk, Podlehnik, Videm, Zavrč in Žetale.

Okvirna višina razpoložljivih sredstev znaša 200.000 evrov, delež sofinanciranja upravičenih stroškov bo tudi tokrat znašal 85 %, najvišji znesek sofinanciranja za posamezni projekt bo 60.000 evrov. Rok za vložitev predlogov je 3. julij letos do 12. ure. Za dodatna pojasnila je mogoče zaprositi po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.ali vsak delovnik med 8. in 16. uro na telefonski številki 02 795 3200. Zadnja vprašanja bodo sprejemali do 26. junija letos.

Prvih devet projektov, ki bodo sofinancirani iz EKSRP in Evropskega sklada za regionalni razvoj, so nedavno na skupščini LAS že potrdili, zdaj pa bodo to morali storiti še na Agenciji RS za kmetijske trge in razvoj podeželja oz. na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT). Prijavitelji bodo projekte predvidoma začeli izvajati to jesen. Z vsemi devetimi enoletnimi projekti se bo v šest haloških in gorišniško občino steklo skoraj pol milijona evrov evropskega denarja.

Projekte je mogoče še nadgraditi

Bi lahko dobili še več?

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300