Sp. Podravje: Pred skupščino delničarjev Komunale Ptuj ponovno vroče
Gospodarstvo
Tipografija

Lastnice Komunalnega podjetja (KP) Ptuj – občine – se bodo konec meseca srečale na 24. redni letni skupščini. Največji delež v podjetju obvladuje Mestna občina (MO) Ptuj z nekaj manj kot 60 odstotki kapitala. Blizu deset odstotkov lastniškega deleža ima občina Gorišnica, občini Markovci in Kidričevo pa vsaka po dobrih sedem odstotkov. Vseh lastnic skupaj je 17.

Na junijski seji skupščine bodo občine v vlogi imetnic kapitala med drugim potrjevale svoje predstavnike za člane nadzornega sveta za novo sestavo. V predlogu za glasovanje so navedeni naslednji kandidati: direktorica uprave MO Ptuj Andreja Komel in finančnica ter političarka Marija Magdalenc (obe predlaga MO Ptuj), direktor uprave občine Gorišnica Matevž Cestnik (predlog zunanjih občin levega brega Drave) in direktorica uprave občine Hajdina Valerija Šamprl (predlog zunanjih občin desnega brega Drave). Kot je slišati, se vse zunanje občine s kandidaturo Šamprlove ne strinjajo. Zato je možno, da bo za glasovanje na skupščini podan nasprotni predlog, vložila bi ga lahko občina Kidričevo. Da se to res lahko zgodi, nam je v telefonskem pogovoru potrdil direktor uprave občine Kidričevo Damjan Napast. Pojasnil je, da o tem razmišljajo, vendar pod pogojem, da se s predlogom strinja in jim ga na seji skupščine potrdi MO Ptuj kot lastnica z največjim deležem kapitala. Ker se mora o glasovanju predstavnika MO Ptuj za sejo skupščine izreči tudi mestni svet, bodo ptujski mestni svetniki dejansko tisti, ki bodo odločili, kateri kandidat bo zastopal občine na desnem bregu Drave v nadzornem svetu KP Ptuj. Ali bo to ostala Šamprlova, kot je že navedeno v predlogu za glasovanje, ali pa bo to kdo drug – kandidat, ki bi ga morebiti lahko predlagala občina Kidričevo, vendar pod pogojem, da MO Ptuj njen predlog na skupščini potrdi, seveda s soglasjem mestnega sveta. Naslednji junijski dnevi bodo v ptujski lokalni politiki ponovno vroči. Dejstvo je namreč, da direktorju KP Ptuj Janko Šircu prihodnje leto poteče mandat. O tem, ali bo na funkciji ostal ali ne, če se bo za vnovično kandidaturo odločil (kar se najverjetneje bo), odločajo nadzorniki. In zato bi bilo njemu v prid, da bi nadzorni svet sestavljali člani, ki bi mu že vnaprej zagotovili zanesljiv in udoben prehod v morebiten nov mandat.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300