Dan odprtih vrat KGZ Ptuj: Kmetijstvo pred novimi izzivi
Gospodarstvo
Tipografija

Kmetijsko-gozdarski zavod (KGZ) Ptuj je 8. in 9. junija na Dnevu odprtih vrat predstavil svojo dejavnost. Priredili so vrsto strokovnih predavanj ter namenu predali defibrilator, ki je nameščen na sedežu zavoda in bo za uporabo javno dostopen.

Osrednji govornik na slovesnosti je bil direktor KGZ Ptuj Andrej Rebernišek. »Ugotavljamo, da smo pred novimi izzivi. Samooskrba pridobiva na pomenu, a se večina primarnih kmetijskih pridelkov žal prodaja v tujino (pšenica, koruza, prašiči, govedo …). Velike spremembe kličejo tudi po spremembah pri organiziranosti kmetijskega sektorja, povezovanju in pomenu zadružništva. Na KGZ se veliko zavzemamo za razvoj in zaščito družinskih kmetij. Če želimo resne spremembe, bomo verjetno morali razmisliti tudi o politiki kmetijskih zemljišč in vlogi Sklada kmetijskih zemljišč. Spremembo načina kmetovanja prav tako terjajo klimatske spremembe. Dve leti smo priča spomladanski pozebi, pa tudi o namakanju je treba resno razmišljati,« je med drugim povedal direktor Rebernišek in poudaril, da je KGZS – Zavod Ptuj vodilna strokovna institucija pri načrtovanju in izvajanju razvoja kmetijstva in podeželja v podravski regiji. Na Zavodu je zaposlenih 106 sodelavcev. »Veseli in ponosni smo, da smo v minulih letih posodobili mlečni laboratorij in osemenjevalno središče, za mlečni laboratorij smo prejeli akreditacijsko listino. Obnovili smo prostore strokovnih služb. Trenutno gradimo laboratorij, ki bo omogočal nadaljnji razvoj našega zavoda. Število uspešnih kmetij se povečuje. Naša naloga je, da jim nudimo podporo, zato bomo KGZ Ptuj razvijali kot pomembno strokovno institucijo za načrtovanje in izvajanje razvoja kmetijstva in podeželja,« je dodal Rebernišek.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300