Ptujčanka Marija Rojič med najboljšimi slovenskimi tajnicami
Gospodarstvo
Tipografija

Na 25. kongresu pisarniške odličnosti Adma, ki je maja potekal v Portorožu, sta Planet GV in Zveza klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije podelila priznanje za odličnost delovanja. Planet GV je letos že 21. leto zapored podelil priznanje za poslovno asistentko/tajnico leta. V letu 2017 je ta prestižni naslov pripadel Aleksandri Maslarić iz Krke, druga je bila Mateja Marc iz ŠC Nova Gorica, tretja pa Marija Rojič iz Perutnine Ptuj, d. d.

Adma je osrednji izobraževalni dogodek zaposlenih v pisarniškem poslovanju, na katerem se vsako leto zbere več kot 400 poslovnih sekretarjev, tajnic, poslovnih asistentk in vodij pisarn iz vse Slovenije.

Marija Rojič, letos tretja tajnica v državi, je že 30 let zaposlena v Perutnini Ptuj. Ukvarja se z analizami, evidencami in tajniškimi posli v prodaji za slovenski trg in maloprodaji. Prvih 15 let je delala v proizvodnji, kjer je pristala takoj po končani ekonomski srednji šoli. Dela v pisarni zanjo takrat ni bilo, zato se je zaposlila v proizvodnji, kar ji ni delalo nobenih težav. Ves čas pa je tudi iskala priložnost, da bi se zaposlila v svojem poklicu. Vmes je končala izobraževanje za računovodjo, ker je želela pridobljeno znanje ohraniti in ga nadgraditi. Po 15 letih ji je končno uspelo, da je delo v proizvodnji zamenjala za delo v pisarni, ki zahteva stalno koncentracijo in uporabo številnih programov glede na naravo samega dela. Svoje delo ima zelo rada, opravlja ga vestno, če je treba tudi po koncu delovnega časa.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300