V centru Vitomarcev trgovina in novi zdravstveni prostori
Gospodarstvo
Tipografija

Javni razpis, s katerim je občina Sveti Andraž iskala investitorja za izgradnjo poslovno-stanovanjskega centra v Vitomarcih na zemljišču, ki je okrog 50 metrov oddaljeno od sedeža občine, je bil zaključen 18. julija.

V zakonitem roku so prejeli eno ponudbo, ki jo bodo sedaj pregledali. Zemljišče, na katerem bo stal poslovni center, je občinska last. Občina si prizadeva, da bi v njem zasebni investitor uredil tudi trgovino, ki jo nujno potrebujejo, prav tako pa naj bi v novi center preselili tudi zdravstveno ambulanto, ki sedaj dela v neprimernih prostorih občinske stavbe. Kot je povedal direktor občinske uprave občine Sveti Andraž Miran Čeh, bo odločitev glede ponudbe zainteresiranega investitorja znana v dveh do treh tednih.

V tem času se v občini Sveti Andraž odločajo še o izvedbi razpisov za dve investiciji: ureditvi infrastrukture v naselju Vitomarci – center, ki je zajeta tudi v rebalansu občine za leto 2017, v višini okrog 100.000 evrov, ki naj bi jo izvedli v dveh letih. Zajela naj bi izgradnjo kanalizacije, pločnika z javno razsvetljavo, prevezavo obstoječih uporabnikov na novi vodovod, ki poteka skozi center Vitomarcev (ob izgradnji vodovodnega sistema se obstoječih uporabnikov ni prevezalo na novi glavni vod) in ureditev cestišča. Gre za investicijo, ki se bo izvajala v dolžini okrog 350 metrov, od kapele pri večnamenski dvorani do sedeža občine. Tudi ureditev infrastrukture v Drbetincih je dveletni projekt, za katerega prav tako še iščejo obliko razpisa; gre pa za investicijsko vrednost v višini 282.000 evrov.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300