Haloze: Novi načrti Vinarske zadruge Haloze
Gospodarstvo
Tipografija

Vinarji Vinarske zadruge Haloze so se na odprtem državnem ocenjevanju vin v Gornji Radgoni spet odlično odrezali. Haloška vina so zaradi vrhunskih vinogradniških leg, predvsem pa znanja haloških vinogradnikov in vinarjev nesporno zelo kakovostna, za njihov preboj na morda tudi oddaljenejše trge manjka le še sodobna tehnologija.

V haloški vinarski zadrugi, ki so jo ustanovili marca lani, je združenih 28 vinogradnikov s celotnega območja Haloz ter občini Majšperk in Videm. V dobrem letu dni so določili smernice delovanja zadruge in sklenili, da bodo razvili skupno blagovno znamko. Letos so zato skupaj s partnerji, ptujskim in mariborskim kmetijsko-gozdarskim zavodom ter Društvom vinogradnikov in sadjarjev Haloze na javni poziv Lokalne akcijske skupine prijavili projekt Povezovanje in blagovna znamka za kakovost vin iz Haloz (akronim Vino Haloze). Na prvi stopnji so s projektom uspeli, to jesen pričakujejo še dokončno odločitev oz. potrditev ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Projekt je vreden 301.897 evrov, od tega naj bi slabih 200 tisočakov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

V zadrugi so pojasnili, da je glavni cilj projekta vzpostavitev enotne vinske blagovne znamke, ki bo povezala vinogradnike in vinarje s celotnega območja Haloz ter bo sinonim za kakovostno ali vrhunsko vino iz vinorodnega podokoliša Haloze: »Ključna sestavina blagovne znamke je visokokakovostno polnjena steklenica vina, zato bodo naše aktivnosti vsebovale študijo, delavnice in strokovna predavanja, ki bodo dala teoretično osnovo za kakovosten produkt, za kakovostno polnjenje pa bomo nabavili mobilno polnilno linijo. Ta bo poleg kakovosti prinesla tudi nižji strošek polnitve na steklenico.« V projektu so predvideli tudi promocijske aktivnosti, različne dogodke, tiskovne konference in tiskani promocijski material.

Ena prvih večjih poslovnih potez zadruge

Predsednik haloške vinarske zadruge Jožef Šmigoc je pojasnil, da bi prav polnilnica haloškim vinogradnikom in vinarjem omogočila skupen nastop na trgu:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce
Sobota, 16 Julij 2016 13:35
Mariborska livarna Maribor (MLM) je nedavno pridobila pomemben posel, ki bo podjetju s 550 zaposleni...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 17.07.2018 11:37

    Povečan in upočasnjen promet z občasnimi zastoji je na primorski avtocesti od razcepa Kozarje proti cestninski postaji Log.Čakalna doba je[…]

radioptuj300