Juršinci: Na  Kukavi jim je prekipelo zaradi okvar cevovoda
Gospodarstvo
Tipografija

Občani Kukave so juršinskemu županu Alojzu Kaučiču in občinskemu svetu poslali dopis s podpisi občanov, v katerem opozarjajo na težave pri oskrbi z vodo zaradi ponavljajočih se lomov cevi na lokaciji vinograd Toplak.

Gre za težave, ki so prisotne že dlje časa, in ki jih je svetnik Ivan Toplak, predstavnik Kukave v občinskem svetu Juršinci, že večkrat predstavil. Ker to za rešitev omenjenih težav po njihovem prepričanju ni bilo dovolj, so se občani odločili za dopis s podpisi, četudi naj bi se prvotno v vaškem odboru dogovorili, da bi se o teh težavah osebno pogovorili z županom in na skupnem sestanku poskušali najti najboljšo rešitev. 

Na območju naselja Kukava, na lokaciji vinograda družine Toplak, se zaradi plazenja zemlje vedno znova, vsakih 14 dni, pojavi lom cevi na istem mestu. Komunalno podjetje Ptuj pri vsakem lomu sanira cev na istem mestu v liniji okrog 100 metrov. Omenjena nenehna popravila povzročajo veliko škode stanovalcem naselja Kukava, saj je bilo zaradi povečanega pritiska v ceveh uničenih že nekaj bojlerjev tople vode. V vodi so tudi zemlja in trdi delci, ki povzročajo škodo na hišnih napeljavah, uničeni so tudi reducirni ventili in pipe. Občani prosijo za ustrezno sanacijo omenjenega odseka. Želijo, da se stare cevi zamenjajo z novimi, da ne bo več prihajalo do škode na vodovodnem sistemu, na vodovodnih napeljavah v individualnih hišah, in da bodo lahko pili neoporečno vodo. Dovolj jim je nenehnih izpadov in s tem povezane škode v lastnih domovih.

Krpanje ali celovita sanacija?

Širec: »Ni druge rešitve kot zamenjava cevovoda«

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce
Sobota, 16 Julij 2016 13:35
Mariborska livarna Maribor (MLM) je nedavno pridobila pomemben posel, ki bo podjetju s 550 zaposleni...

Preberite več...

Prve dni odličen obisk McDonaldsa na Ptuju Prve dni odličen obisk McDonaldsa na Ptuju
Nedelja, 19 Junij 2016 20:50
Navdušenje prvih obiskovalcev je pospremilo petkovo otvoritev McDonaldsove restavracije na Ptuju, ki...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 19.02.2018 22:02

    Prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi zimskih razmer je na cesti Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič ter[…]radioptuj300