Dravske elektrarne Maribor: Pridelali 14,6 mio evrov dobička
Gospodarstvo
Tipografija

Vodstvo Dravskih elektrarn Maribor (DEM) poslovanje v letu 2016 ocenjuje kot nadpovprečno. Proizvedli so 2.800 GWh električne energije in po besedah dosedanjega direktorja Viljema Pozeba presegli pričakovani poslovni rezultat.

»Na lanskoletno poslovanje smo glede na zahtevnost razmer lahko ponosni. Sredino leta je zaznamovala menjava na vrhu Holdinga slovenskih elektrarn (HSE). Novoimenovani direktor Gorazd Skubin je s predstavljenim programom razvoja in širitve vsem vlil optimizem glede naše skupne prihodnosti. Optimizem je konec leta nadgradila še zaprta finančna konstrukcija investicije v blok 6 TEŠ, tudi s pomočjo naše družbe. V energetskem sektorju se noben projekt ne zgodi čez noč. A v zadnjih sedmih letih, kolikor sem vodil družbo, smo nekatere projekte vseeno uspešno končali, druge začeli iz za tretje postavili trdne temelje, na katerih bo mogoče graditi v naslednjih letih,« je v poslovnem poročilu za minulo leto med drugim zapisal zdaj že nekdanji direktor DEM Viljem Pozeb in se sodelavcem zahvalil za prispevek k razvoju in stabilnemu poslovanju podjetja.

DEM so lasni ustvarile blizu 71 milijonov evrov prihodkov, kar je 3,5 milijona evrov več kot leta 2015. Za sedem odstotkov so znižali odhodke in ustvarili čisti poslovni izid (dobiček) v višini 14,6 milijona evrov. Leto prej je dobiček družbe znašal 8,7 milijona evrov. Konec leta 2015 je podjetje zaposlovalo 266, konec lanskega leta pa 237 sodelavcev.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce
Sobota, 16 Julij 2016 13:35
Mariborska livarna Maribor (MLM) je nedavno pridobila pomemben posel, ki bo podjetju s 550 zaposleni...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.07.2018 19:33

    Previdno vozite skozi Rakek po cesti Unec - Rakek pri Rakeku zaradi razlitega olja. Voznike pozivamo naj se ne ustavljajao na[…]

radioptuj300