P&F Jeruzalem z zlato medaljo Decanter za rumeni muškat
Gospodarstvo
Tipografija

V vinski kleti P&F Jeruzalem se lahko letos pohvalijo z že kar nekaj nagradami. Ena najbolj žlahtnih je v klet prišla v začetku junija. Uradni rezultati Decanter World Wine Awards 2016, ki velja za enega najuglednejših in največjih mednarodnih ocenjevanj, so kleti P&F Jeruzalem prinesli kar 8 priznanj. Med temi je tudi prva zlata medalja Decanter, za Rumeni muškat Jeruzalem Ormož, ki je bil ocenjen s 95 točkami.

V Londonu, kjer je potekalo največje mednarodno ocenjevanje Decanter WWA 2016, je bilo v strokovni žiriji zbranih kar 244 strogih strokovnih sodnikov, med njimi tudi 69 »Masters of wine«. Ocenjevali so več kot 16.000 prijavljenih vzorcev iz vsega sveta.

 V izjemno kakovostni in veliki mednarodni konkurenci je kleti P&F Jeruzalem uspelo osvojiti osem priznanj, od tega tri priporočila, eno bronasto medaljo, tri srebrne in eno zlato. Najbolj so se seveda razveselili prve zlate medalje iz ocenjevanja Decanter WWA, ki so jo prejeli za Rumeni muškat 2015 iz linije Jeruzalem Ormož, ki ga lahko najdete pravzaprav v vsaki bolje založeni trgovini in uživate v potrjeno vrhunskem vinu.

 Mitja Herga, direktor in glavni enolog kleti je ob prejetem priznanju za Rumeni muškat Jeruzalem Ormož povedal:

»Rumeni muškat je bila vedno zelo priljubljena sorta iz naše kleti. Je aromatična sorta, ki se pri nas običajno pojavlja v slajši obliki. Skrbno pridelovanje grozdja v vinogradu, izbira optimalnega časa trgatve, uporaba inertnega sistema za ohranjanje arom in primerne tehnologije skozi predelavo grozdja ter nega vina, se odražajo v vinu, ki so ga nagradili tudi člani strokovne žirije ocenjevanja. Posebnost tega vina je, da poleg izrazite sortne arome ohranja prijetno ravnovesje med preostankom sladkorja in kislino. Slednja, ki je značilna za Ljutomersko-Ormoške gorice, daje vinu svežino, lahkotnost in sočnost.«

KG

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300