Lenart: V Črnem lesu enota lenarškega doma starejših
Gospodarstvo
Tipografija

Podjetje Žipo Lenart, d. o. o., se je kot novi lastnik bivšega hotela Črni les v Zamarkovi odločilo, da bo objekt in okolico namenilo izvajanju celodnevne oskrbe starejših, je povedal predstavnik lastnika dr. Mitja Krajnc, s katerim smo se pogovarjali o bodoči namembnosti objekta, ki ga je družba Žipo kupila od Družbe za upravljanje terjatev bank. Podjetje Žipo je v lasti podjetja KGS Krajnc, d. o. o., katerega direktor in lastnik je Janez Krajnc.

Ob nakupu je direktor Janez Krajnc izjavil, da so v Žipu mnenja, da je neizkoriščenost tega objekta izgubljena priložnost za lokalno okolje in da je prav zato v njihovem podjetju že nekaj časa zorela ideja o nakupu in oživitvi tega objekta. Kot zanimivost je navedel, da je hotel gradilo podjetje Agrokombinat Lenart, ki je predhodnik njihovega podjetja. V podjetju so se tako nakupa kot projekta, s katerim bi opredelili njegovo novo namembnost, lotili zelo študiozno in preudarno, da bi iz spečega objekta, ki je bil najprej motel, nato pa dom za starejše občane do leta 2004, ko so ga morali zaradi afere zapreti, ustvarili uspešno zgodbo, ki ne bo prispevek le njihovemu podjetju, temveč širši okolici Slovenskih goric. Družba DUTB, ki je hotel Črni les prevzela pod svoje okrilje od prejšnje lastnice Probanke Leasing, je objekt prodajala kar nekaj časa. V občini Lenart so po uspešno izvedeni prodaji Črnega lesa izjavili, da je njihova želja, da bi se v objektu nadaljevala turistična dejavnost. Tudi zato so tako odločno nasprotovali predlogu vlade RS, da bi v njem vzpostavila center za tujce.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300