Podravje: GIC Gradnje odstopile od namere nakupa Cestnega podjetja Ptuj
Gospodarstvo
Tipografija

Po tem, ko je že vse kazalo na to, da bo največje gradbeno podjetje v Podravju, Cestno podjetje Ptuj (CPP), dobilo novega lastnika, so se karte obrnile v drugo smer. Večinski lastnik družbe še naprej ostaja Ferdo Veingerl, saj prodaja podjetja ni bila izvedena.

Proti koncu lanskega poletja je bilo skoraj z gotovostjo že mogoče trditi, da bo po novem letu vajeti v CPP prevzel Ivan Cajzek, lastnik in direktor podjetja GIC gradnje iz Rogaške Slatine. 22. avgusta so namreč delničarji na redni letni skupščini upravni odbor podjetja razširili s tri na pet članov in v organ imenovali dva nova predstavnika; poleg Cajzeka še Damjana Kozjaka. Oba sta mandat nastopila 1. septembra 2017, iztekel bi se jima konec leta 2022. Dogovori o prodaji podjetja, ki so bili na nek način formalizirani tudi skozi sklep skupščine o imenovanju nove uprave, so očitno odplavali po Dravi. Zadnji dan v letu 2017 so se delničarji CPP ponovno sestali na redni seji skupščine, sprejeli Cajzekovo in Kozjakovo odstopno izjavo (datirano novembra 2017) ter na mesto predsednika upravnega odbora imenovali Janeza Bedrača, dosedanjega direktorja kidričevskega Silkema. Bedrač je bil na čelu Silkema 25 let in je tudi njegov solastnik.

CPP velja za največje gradbeno podjetje v Podravju. S storitvami in gradbeno dejavnostjo so prisotni pri investicijah v javnem in zasebnem sektorju – nizke in visoke gradnje, so vzdrževalec občinskih in državnih cest. V letu 2016 so za javni sektor (DARS, DRSI, občine) izvedli okrog 70 odstotkov dela, za zasebni pa preostalih 30.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce
Sobota, 16 Julij 2016 13:35
Mariborska livarna Maribor (MLM) je nedavno pridobila pomemben posel, ki bo podjetju s 550 zaposleni...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 19.10.2018 04:07

    Ponekod na dolenjskem megla v pasovih zmanjšuje vidljivost. Vozite previdno!Delovne zapore:- Štajerska avtocesta bo med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaprta[…]

radioptuj300