Ptuj, Breg: Končno bo urejeno otroško igrišče
Gospodarstvo
Tipografija

V letu 2016 so na ptujski občini začeli urejati obstoječa igrišča, na katerih so zamenjali dotrajana igrala. Lani so uredili še tri lokacije, namenjene najmlajšim, zaključili pa so s postavitvijo igral v pristanišču Ranca. Z enakim tempom se bo začelo tudi leto 2018, spomladi bo končno zaživelo nedvomno potrebno igrišče v četrtni skupnosti Breg.

Leta 2016 je ptujska občina kar nekaj sredstev namenila za urejanje in nakup otroških igral. Lepšo, pa tudi varnejšo podobo so dobila otroška igrišča v Kvedrovi ulici, ob Rimski peči, v Ulici 5. prekomorske, Ulici 25. maja, Volkmerjevi ulici in v Ljudskem vrt. Tudi lani so z investicijami nadaljevali ter na Turniščah in na Vičavi dotrajana igrala nadomestili z novimi, lepšimi in sodobnejšimi. Uredili pa so igralne površine še v Panonski ulici, kjer je nastalo povsem novo igrišče. Ob koncu lanskega leta je ptujska občina zagotovila sredstva za še eno igrišče, ki se ga bodo otroci zelo razveselili in bo gotovo veliko v uporabi, in sicer v pristanišču na Ranci. Dobavo in montažo igral so izvedle Javne službe Ptuj, d. o. o., vrednost naročila pa je bila 7.492 evrov. Vrednost vseh lanskoletnih investicij v nabavo in ureditev igralnih površin je znašala 25.300 evrov.

Urejanja igrišč pa so se, kot poudarjajo na ptujski občini, lotevali sistematično, glede na načrt ureditve. Pri tem so želeli otrokom zagotoviti varna in atraktivna igrišča. Namen je tudi enakomerna ureditev v vseh četrtnih skupnostih. In kot prva, nujno potrebna kakšnih igral, je četrtna skupnost Breg-Turnišče.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce V Marborski livarni bodo potrebovali nove delavce
Sobota, 16 Julij 2016 13:35
Mariborska livarna Maribor (MLM) je nedavno pridobila pomemben posel, ki bo podjetju s 550 zaposleni...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 16.02.2019 10:22

    Zaradi prometne nesreče sta na primorski avtocesti med Gabrkom in počivališčem Risnik proti Kopru zaprta prehitevalni in vozni pas. Nastaja[…]

radioptuj300