Hrvati ob obali odpirajo nove hotele kot po tekočem traku - poglejte, kje
Gospodarstvo
Tipografija

Na Hrvaškem bodo letos odprli 40 novih in prenovljenih hotelov, poleg tega pa še nekaj kampov in turističnih naselij ob obali in v celinskem delu države, je ta teden objavilo hrvaško ministrstvo za turizem. Ocenili so, da gre za "investicijski bum", ki je vreden več kot 50 milijonov evrov.

V svoje turistične zmogljivosti v hrvaški Istri vlagajo družbe Maistra, Arenaturist, Istraturist in Laguna. Njihove naložbe presegajo 15 milijonov evrov. V Novigradu je podjetje Vision medtem pred kratkim odprlo butični hotel Rivalmare, v kateri so vložili približno dva milijona evrov.

Na Rabu so v začetku junija odprli prenovljeni hotel Padova, v kateri je rabska hotelska skupina Imperial vložila 8,5 milijona evrov. Gre za eno največjih turističnih investicij na otoku v zadnjih nekaj let.

Do konca meseca bodo v Vrbniku na Krku odprli prvi hrvaški hotel, ki bo posvečen vinu, Vinotel. Lokalni investitor je v objekt, ki ima tudi muzej o vinu, vložil približno pet milijonov evrov.

Hotelsko podjetje Crikvenica je prenovilo nekaj svojih hotelov, ki so s tem dosegli raven štirih zvezdic. Skupna investicija je dosegla približno sedem milijonov evrov. Na območju Crikvenice bodo v hotele in marine ruski investitorji vložili približno 18 milijonov evrov.

V Orebiću so odprli prenovljeni hotel Bellevue, na območju Dubrovnika pa so investicije v hotele in marine predvidene tudi v drugih turističnih krajih. Prihodnji konec tedna bodo na Hvaru odprli prenovljeni hotel Pharos, več novih hotelov gradijo tudi na območju Splita.

Na otoku Obonjanu blizu Šibenika v namestitvene objekte vlaga turško podjetje CMT, ki bo nadaljevalo z investicijami tudi v prihodnjem letu. V Zadru gradijo družinske hostle in butične hotele.

Največja investicija v notranjosti države je v Bizovačkih toplicah pri Osijeku, v katere je hrvaška hotelska veriga Blue Sun vložila več kot 13 milijonov evrov. Nekatere hotele bodo obnovili tudi v Krapinskih, Stubiških in Tuheljskih toplicah na severozahodu države. Tudi v Zagrebu prenavljajo hotela Sheraton in Westin.

Sta

 

Najbolj brano

Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot v slovenskem Zakaj so cene v avstrijskem Hoferju nižje kot...
Ponedeljek, 05 Marec 2018 23:53
Prejšnji teden smo v roke dobili Hoferjeva prodajna promocijska kataloga za avstrijski in slovenski ...

Preberite več...

Od jutri na Ptuju McDonalds Od jutri na Ptuju McDonalds
Četrtek, 16 Junij 2016 14:13
Na Ormoški cesti na Ptuju jutri vrata odpira McDonaldsova restavracija s hitro prehrano.

Preberite več...

Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu bodo zaposlili 100 delavcev Nova delovna mesta na Štajerskem: samo v Mömaxu...
Četrtek, 09 Junij 2016 18:19
Na območju mariborske službe zavoda za zaposlovanje, ki pokriva upravne enote Pesnica, Lenart, Slove...

Preberite več...

Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega Talum: Med vikendom prva potrjena okužba zaposlenega
Ponedeljek, 16 Marec 2020 10:24
Samo vprašanje časa je bilo, kdaj se bodo okužbe s koronavirusom pojavile v podjetjih, kjer pod istr...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300