Knjižnica Ivana Potrča Ptuj: Vabijo knjige in zanimivi dogodki
Kultura
Tipografija

Tudi letošnje poletje je v Knjižnici Ivana Potrča, eni najlepših slovenskih in svetovnih knjižnic, pestro, pove njen direktor Matjaž Neudauer. Kljub počitniškemu času obisk ni zmanjšan. Že vsa zadnja leta je tako, bolj ali manj je enakomerno razporejen skozi vse leto. Zdaj je tudi poleti vsak dan gneča, vse več je tudi mladih družin, ki prihajajo skupaj s svojimi otroki po knjige za počitniško branje. V poletnem času je knjižnica odprta v ponedeljek in torek od 12. do 19. ure, v sredo, četrtek in petek od 8. do 15. ure.

V tem času so zaključili inventuro (pregled z optičnimi čitalci) v potujoči knjižnici. Tudi v vseh drugih oddelkih knjižnice danes inventuro že opravljajo elektronsko; temu primerno so urejeni vsi oddelki, eden večjih zalogajev v tem smislu je bil domoznanski oddelek. Ugotavljajo, da nekih bistvenih primanjkljajev knjižnega fonda nimajo, bralci bolj ali manj v roku vračajo izposojeno. Te inventure opravljajo vsake štiri do pet let, tudi zato, da se temeljito prečisti knjižni fond. Del izločenega gradiva so prispevali tudi za mini knjižnice, ki so jih postavile članice Soroptimist kluba po Ptuju in v okolici. Nekaj odpisanega otroškega in mladinskega pa so podarili šolskima knjižnicama v Majšperku in Cirkovcah.

Letošnje leto je za ptujsko knjižnico praznično, saj študijski oddelek praznuje 70-letnico. V zaključni fazi je priprava zbornika, ki ga bodo predstavili na osrednji slovesnosti, ki bo 20. septembra na dvorišču knjižnice oz. v dominikanskem samostanu, če bo vreme slabo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Najbolj brano

Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne bojijo? Pravljica Boštjana Koražije: Zakaj se Haložani ničesar ne...
Četrtek, 02 Marec 2017 11:14
Do te sobote, 4. marca, bo v preddverju Študijskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj na ogled pra...

Preberite več...

Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski olimpijadi v Pekingu! Blaž Murko s ptujske Gimnazije bronast na geografski...
Četrtek, 25 Avgust 2016 11:54
Letošnja geografska olimpijada, ki je med 16. in 22. avgustom potekala v Pekingu, je bila za slovens...

Preberite več...

Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata Waldorfska šola na Polenšaku jeseni odpira vrata
Sobota, 18 Februar 2017 11:35
Iniciativa za Waldorfsko šolo Ptuj je očitno našla primerno lokacijo na Polenšaku v občini Dornava. ...

Preberite več...

Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje Mladi ptujski trobentač osvojil zlato priznanje
Četrtek, 09 Februar 2017 13:32
V Glasbeni šoli Ptuj se je v četrtek odvijalo regijsko tekmovanje TEMSIG za pomursko in štajersko re...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 26.03.2019 21:57

    Dela na avtocestah:- Do petka bo vsako noč med 20. in 5. uro zjutraj promet skozi predor Karavanke potekal izmenično[…]

 

 

radioptuj300